ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am si eu o nelamurire: in iulie 2013 mi-am dat licenta, dupa care m-am inregistrat la AJOFM pt somaj. Somajul l-am primit prima data luna aceasta, in noiembrie (precizez ca data stabilirii dreptului de somaj este 30/09/2013), luna in care am si ramas insarcinata, urmand sa nasc in august 2014. Intrebarea mea este: as putea primi indemnizatie daca dupa terminarea somajului pana la nastere ma angajez sau imi platesc contributiile din mana? Va rog lamuriti-ma, astept un raspuns!
Va multumesc anticipat si va urez o zi buna!



Mary Mary
 User  Mary Mary
a intrebat la 21 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
Puteti primi indemnizatia crestere copil daca la data nasterii aveti indeplinita conditia celor 12 luni anterioare ei, timp in care sa fi realizat venituri impozabile. Se iau in considerarea indemnizatia de somaj, indemnizatiile medicale si veniturile profesionale. Puteti prelungi somajul prin concedii medicale, si tot din el puteti intra in concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie. Acestea duc la suspendarea periodei de somaj si implicit la prelungirea ei. Aceste lucruri va ajuta sa evitati situatia in care ati inceta somajul si nu reusiti sa va angajati nicaieri sau sa realizati venituri profesionale pentru timpul ramas pana la nastere. Daca nu aveti indeplinita conditia celor 12 luni nu beneficiati nici de CIC si nici de indemnizatie crestere copil. Iar de platit nu prea aveti ce contributii sa platiti din mana pentru acest tip de venit, pentru ca se tine cont de impozitul pe venit sau sume asimilate precum cele pe care vi le-am redat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Viviana Serni violeta Georgescu adriana iancu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024