ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare in revisal suspendare, incetare si modificare salar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna ianuarie 2014 s-a modificat salarul minim de la 800 la 850 lei. In acest timp am avut un angajat cu contractul de munca suspendat de cca 3 luni. De la 1 martie doreste incetarea contractului de munca. Am inteles ca trebuie sa anulez suspendarea si dupa sa fac incetarea contractului. 2 Decizii, una de incetare a suspendarii si una de incetarea a contractului. Intrebarea mea este mai modific salarul de la 800la 850 ? Daca da, cum inregistrez in revisal? In ce ordine?

Monica Marinescu
 User  Monica Marinescu
a intrebat la 05 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Monica Marinescu la 06 Mar. 2014
Da, asa ar trebui, daca meregeti mai departe cu suspendare initiala. Dar daca vorbim de absentare nemotivata, atunci suspendarea va avea la baza acest tmei si nu o cerere a angajatului, fiind o masura unilaterala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Marinescu
 User Monica Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mar. 2014
Sa fiu mai explicita, angajatul nostru are suspendat contractul de munca la cererea lui de aprox. 3 luni. Mentionez ca suspendarea s-a cerut de fiecare data pe 1 luna de zile, dupa care revenea cu cerere pentru inca 1 luna de zile. Acum, angajatul doreste incetarea contractului de munca. Pana la data de 28 februarie avea cerere de suspendare. A venit azi 5 martie sa spuna ca doreste incetarea contractului de munca cu data de 1 martie. Nu se poate acest lucru asa ca ii vom face cu data de 10 martie. Intrebarea mea era, pentru zilele din data de 1 martie - 9 martie trebuie operat in revisal modificarea perioadei de suspendare, dupa care operam incetarea contractului munca?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Monica Marinescu la 05 Mar. 2014
Trebuie clarificat un aspect mai intai. Demisia in sine nu se opereaza in Revisal, ci doar incetarea contractului. Iar acesta are loc dupa finalizarea perioadei de preaviz sau daca una dintre parti renunta la el, in conditiile legii.

Presupun ca vorbim de un concediu fara plata. De ce ar face o noua cerere de suspendare pana pe 10 martie?! Cat timp a revenit la lucru dupa data de 28 feb atunci ar fi trebuit sa ii inceteze atunci suspendarea, sau la data la care a revenit. Iar o eventuala prelungire a perioadei trebuia sa aiba la baza cererea salariatului. Daca salariatul a solicitat prelungirea suspendarii atunci sigur ca trebuia operata in Revisal, daca i s-a aprobat aceasta solicitare. Se modifica data de sfarsit a suspendarii, iar la data revenirii lui din suspendare s-ar fi operat incetarea suspendarii, adica pe data de 11 martie. E putin neclara situatia. Apare o prelungire a suspendarii, o demisie, sunt termene neclare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Marinescu
 User Monica Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mar. 2014
Avand in vedere ca nu se mai poate face, datorita termenului, inregistrarea demisiei cu data de 1 martie, atunci daca o facem cu data de 10 martie, pentru cele 10 zile angajatul trebuie sa faca o noua cerere pentru suspendare? Deoarece suspendarea initiala a fost pana la data de 28 februarie. Trebuie sa inregistrez in revisal inclusiv aceasta prelungire pentru inca 10 zile si apoi sa fac incetarea? Nu se poate faca direct incetarea cu data de 10 martie fara a mai interveni cu prelungirea suspendarii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2014
Nu se poate inceta contractul acum cu data de 1 martie, chiar daca salariatul o cere astfel. Nu este o masura aplicabila retroactiv. Incetarea se poate face cu o data ulterioara celei in care salariatul o solicita. Daca de exemplu ar dori incetarea incepand cu data de 6 martie, ultima zi de lucru ar fi 5 martie si ultima zi pontata, in acelasi timp. Unul din motive ar fi si depasirea termenului de operare si transmitere in Revisal a incetarii. Aceasta trebuie sa aiba loc in data incetarii sau la data luarii la cunostinta, dar nu retroactiv la cererea salariatului.

Daca suspendarea inceteaza la data prevazuta intial in decizia de suspendare nu aveti nevoie de o noua decizie, numai daca incetarea suspendarii intervine la o data anterioara celei initiale, la cererea salariatului aprobata de angajator. Pentru incetare intocmiti, intr-adevar, o decizie si operati incetarea in Revisal in data incetarii.

Pentru perioada cuprinsa intre incetarea suspendarii si data incetarii CIM, daca angajatul are chiar si o zi lucrata, se majoreaza salariului conform legii si i se va calcula salariul corespunzator perioadei lucrate pana la incetare, in raport cu numarul de zile si norma de lucru.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024