ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intoarcere din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma aflu in CIC si doresc sa ma intorc in campul muncii inainte de terminarea acestuia. Am aflat ca firma in care lucram a mutat toate posturile similare cu al meu la sediul central din alta localitate, cea care era angajata in locul meu fiind concediata prin desfiintarea postului. Oficial nu am fost informata de catre firma. In aceasta situatie, eu ma mai pot intoarce acolo?

Daca vreau sa caut un alt loc de munca si daca gasesc, cum trebuie sa procedez? Imi dau demisia de la actualul angajator si apoi?

Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii Cic
A Andya
 User  A Andya
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Ar fi trebuit sa fiti cumva notificata daca si postul dvs a fost mutat, desi legal angajatorul nu poate face acest lucru fara acordul dvs.

DAca va gasiti un alt loc de munca intre timp, inainte de a iesi din CIC, trimiteti angajatorului o cerere de reluarea a activitatii cu data la care doriti sa incetati CIC, apoi inaintati o cerere de demisie sau incetare cu acordul partilor, in functie de cum optati si cum aveti nevoie. Tineti cont insa ca angajatorul poate refuza incetarea cu acordul partilor, caz in care va trebui sa respectati preavizul stabilit prin CIM.

Ca sa puteti lucra la noul angajator trebuie sa semnati contract de munca cu acesta. Este aceasi cale ca la angajarea la actualul loc de munca.

Daca revenirea in campul muncii are loc inainte de a implini copilul 2 ani dar dupa un an, puteti solicita acordare stimulentului de insertie de 500 lei / luna, acordat pentru perioada ramasa pana la 2 ani. Totul este sa faceti dovada realizarii veniturilor profesionale impozabile pe toata durata acordarii stimulentului in cauza.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024