ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Job rotation (rotatia joburilor)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am si eu o dilema despre reglementarile legislative legate de job rotation - rotatia joburilor.
Povestea este urmatoarea: cu ceva vreme in urma am discutat de mai multe ori cu managerul meu direct ca m-ar interesa sa ma mut de pe pozitia actuala, sa zicem X, pe o alta pozitie, Y, in cadrul aceleiasi echipe, deoarece tocmai plecau din companie doi colegi de pe pozitia Y. Dupa mai multe discutii, m-a convins sa aplic intern la aceasta noua pozitie Y.
La aprox. o saptamana dupa aplicatia interna am primit respins, iar managerul direct a motivat ca s-au gandit mai bine si e mai ok pentru ei sa raman pe pozitia actuala X. Intre timp am aflat ca au mutat un alt coleg de pe pozitia X pe pozitia Y, iar o colega este "in probe" pentru pozitia Y.
In ultimele zile, deoarece volumul de munca este foarte mare pe pozitia Y si cei doi nou mutati nu fac fata, managerul direct m-a implicat deja in activitati de pozitia Y, pe motiv de job rotation, confirmandu-mi ca nu ma vor trece pe pozitia Y, ci doar voi prelua din atributiile lor, pentru a ma familiariza cu rolul respectiv, si poate la un moment dat se va face trecerea (ceea ce ma indoiesc).
Avand in vedere faptul ca atributiile rolului meu X nu s-au micsorat in niciun fel, cat de legal este acest "job rotation" si faptul ca mi s-au atribuit atributii noi fara a se pune problema incarcarii?
Nu reusesc sa gasesc detalii legislative despre job rotation si care este procedura - daca se face si modificare de functie in CIM.

Multumesc anticipat.

Mirela Stefan
 User  Mirela Stefan
a intrebat la 20 Oct. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu adriana iancu Ioana Popa Radu Anton Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024