ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legislatia permite retrogradarea la intoarcerea din CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez intr-o companie multinationala(care respecta de obicei legislatia) si incepand cu data de 02.06.2014 voi reveni anticipat din CIC( perioada de concediu de crestere a copilului a fost solicitata pentru 2 ani si bebe implineste aceasta varsta in 25.01.2015). Functia pe care am ocupat-o inainte de concediu este de responsabil la unul din punctele de lucru ale companiei si pe perioada cat am fost in concediu una dintre colege a activat in locul meu. Functia nu a fost desfiintata dar a fost redenumita, intrebarea pe care v-o adresesz este daca la revenirea la servici firma este obligata sa-mi ofere aceeasi functie (chiar daca are alta denumire) pe care am avut-o inainte de concediu sau pot sa-mi ofere o functie inferioara(adica cea pe care a ocupat-o colega care imi tine locul, mentionez ca salarul ar fi acelasi) pentru ca se pare ca superiorul direct o prefera pe colega mea.
Multumesc!
O zi buna!

Mihaela Dumitriu
 User  Mihaela Dumitriu
a intrebat la 22 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mai. 2014
Redenumirea se face deregula in organigrama, caz in care nu se aplica nicio modificare asupra contractului de munca pentru ca aceasta nu trebuie neaprata sa coincida cu cea din COR.

Modificarea functiei din contractul de munca se face numai cu acordul salariatului, prin act aditional sau temporar in cazul unei abateri, uneori si in cazul in care se urmareste protectia lui. La revenirea din CIC angajatorul este obligat sa va reprimeasca pe o pozitie cel putin echivalenta cu cea detinuta la data plecarii in concediu, cu salariul cel putin egal la care sa se aplice toate modificarile, indexarile si majorarile aparute intre timp.

Colega care v-a tinut locul, cat timp a fost incadrata in acest scop nu putea detine o alta functie, ci pe cea din contractul dvs. Cea pe care o ocupati dvs in mod normal dar pentru care ati avut contactul suspendat pentru crestere copil. La revenirea dvs in unitate contractul ei ar trebui sa inceteze, daca a fost incadrata in acest scop.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024