ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


nerespectarea zilelor libere obligatorii de la stat si neplata acestora


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1)se poate ca atunci cand este liber de la stat , ex.30 noiemb. si 01 decembrie ,sa nu iti de-a liber si mai mult sa nu fi platit nici dublu ,deci sa te oblige sa vi la munca ?
2)pot fi obligat sa fac un training pe un anumit post fara ca eu sa imi dau acordul ,impotriva vointei mele si angajatorul sa decida pe ce post pot sa lucrez eu ?

3)se poate sa prestezi 8 ore si jumatate spunand ca trebuie recuperata pauza si sa fi platit doar 8 ore ? Iar sambata sa te oblige sa fi cel putin 2-3 sambete la lucru si sa fi platit doar 7,5 ore in loc de 8 ore ,undeva 75 %

Sorin Nicorut
 User  Sorin Nicorut
a intrebat la 27 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2015
1. Prestarea activitatii in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu timp liber in urmatoarele 30 de zile sau 100% din salariul de baza.
2. Formarea profesionala este un drept al angajatului, dar formarea profesionala propusa de angajator nu inseamna ca ii obliga pe salariati sa o si urmeze.
3. Art. 134. ?? Codul muncii Pauza de masa si alte pauze:
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.
Munca in zilele de repaus saptamanal(sambata si duminica) se compenseaza cu alte 48 de ore acordate consecutiv si spor la salariu potrivit contractului colectiv de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii