ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

OU 92/18.12.2012


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Sunt invatatoare,am 31 ani vechime in inv , grad I si .pana la pensie mai am 13 ani si 3 luni.Conform OU92/18.12.2012,publicata in MO 864 din 19 dec 2012 am inteles ca in decurs de 6 ani trebuie sa-mi completez studiile medii cu universitare .Ce se intampla daca nu pot sa urmez cursurile unei facultati,nu ca nu vreau ci, pentru ca am o varsta si o problema la inima?

Iulia Maria
 User  Iulia Maria
a intrebat la 15 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Ian. 2013
Ar putea fi binevenitia si o petitie, pentru ca sunt destul de multe cadre didactice in acesata situatie. Dar aici este necesara initiativa acestor cadre, poate reusesc sa modifice aceasta prevedere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2013
Din pacate este adevarat, a fost introdusa aceasta conditie pe baza careia titularii actuali (cadre didactice din invatamantul primar si prescolar) isi pot pastra locurile de munca dupa absolvirea in decurs de 6 ani de la intrarea in vigoare a legii a studiilor universitare.

Art. VI. - OUG 92/2012
Educatorii si invatatorii incadrati in sistemul national de invatamant au dreptul sa isi continue activitatea in functiile didactice din invatamantul prescolar, respectiv invatamantul primar pe care le ocupa, cu conditia absolvirii studiilor universitare de licenta, in profilul postului, in cel mult 6 ani de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Vedeti daca nu cumva puteti sa echivalati studiile, sau sa le completati dar la distanta, verificati la Uiversitate ce variante aveti. Puteti astfel scuti un drum.

O solutie finala ar fi sa incercati sa va pensionati pe caz de invaliditate, daca aveti stagiul de cotizare in raport cu varsta implinita sau sa incercati o pensionare anticipata partiala, daca va permite varsta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024