ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perchezitie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Mai nou cei de la servici vor sa-mi faca perchezitie acasa. Pot asa ceva, sa se substituie politiei?
Cum se procedeaza in asemenea situatii?
Va multumesc

Adaugata in: Legislatia muncii
Viorel Dorobantu
 User  Viorel Dorobantu
a intrebat la 24 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2012
Depinde ce motiv au. Daca sunteti in concediu medical atunci da, angajatorul are dreptul sa verifice, insotit de politie, printr-un control la domiciliu, daca acest concediu este intr-adevar acordate pe drept sau este fictiv, nefiind necesar. Alte cazuri in care angajatorul sa poate efectua control la domiciliul salariatului nu sunt prevazute de lege.

OUG 158/2005 actualizata:

Control ??i jurisdic??ie
ART. 51
1 Controlul modului de acordare a concediilor medicale ??i de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizeaz?? de c??tre echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigur??ri de s??n??tate. ??n cazuri justificate, CNAS, respectiv casele de asigur??ri de s??n??tate, coopteaz?? reprezentan??i ai Ministerului S??n??t????ii Publice sau ai direc??iilor de s??n??tate public?? ??i ai direc??iilor medicale ori ai structurilor similare din ministerele ??i institu??iile din administra??ia public?? central?? cu re??ea sanitar?? proprie.
2 Controlul se realizeaz?? ca urmare a sesiz??rii casei de asigur??ri de s??n??tate de c??tre pl??titori, precum ??i prin sondaj, la ini??iativa autorit????ilor abilitate s?? realizeze controlul.
3 Controlul privind respectarea obliga??iilor prev??zute ??n conven??iile ??ncheiate de c??tre medicii curan??i cu casele de asigur??ri de s??n??tate se efectueaz?? de c??tre organele de control ale CNAS, respectiv ale caselor de asigur??ri de s??n??tate.
3^1 Verificarea prezen??ei asigura??ilor afla??i ??n incapacitate temporar?? de munc?? la adresa de domiciliu sau la re??edin??a indicat?? se efectueaz?? de c??tre pl??titorii de indemniza??ii, ??nso??i??i, dac?? este cazul, de un reprezentant al poli??iei, av??ndu-se ??n vedere programul individual de recuperare recomandat de c??tre medicul specialist. Verificarea prezen??ei asigura??ilor nu va afecta drepturile ??i libert????ile cet????ene??ti garantate de Constitu??ia Rom??niei, republicat??.
3^2 Pentru persoanele aflate ??n incapacitate temporar?? de munc?? ce refuz?? verificarea prezen??ei ??n condi??iile alin. 3^1, plata indemniza??iilor ??nceteaz?? de la data la care s-a constatat acest fapt, ??n condi??iile prev??zute ??n normele metodologice de aplicare a prezentei ordonan??e de urgen????.
3^3 Nerespectarea prevederilor art. 3^1 lit. c atrage neplata indemniza??iei de asigur??ri sociale de s??n??tate ??ncep??nd cu data de la care s-a constatat aceasta.
4 ??n cazul constat??rii nerespect??rii prevederilor prezentei ordonan??e de urgen????, vor fi sesizate comisiile de disciplin?? din cadrul colegiului medicilor de la nivelul fiec??rui jude??, respectiv din cadrul Colegiului Medicilor Bucure??ti sau, dup?? caz, din cadrul Colegiului Medicilor Denti??ti din Rom??nia, pe domeniul de competen????, precum ??i unit????ile cu care medicii se afl?? ??n rela??ii contractuale, pentru luarea m??surilor legale ce se impun.
5 Comisia de disciplin?? a Colegiului Medicilor din Rom??nia, a consiliilor jude??ene ale medicilor ??i al municipiului Bucure??ti vor aplica m??surile prev??zute de legisla??ia ??n vigoare, ??n situa??ia ??n care constat?? nerespectarea dispozi??iilor prezentei ordonan??e de urgen???? cu privire la eliberarea certificatelor medicale.
6 La nivelul CNAS, respectiv al caselor de asigur??ri de s??n??tate, se constituie comisii mixte de analiz?? a concediilor medicale, conform protocolului ??ncheiat ??ntre CNAS - CNPAS ??i medicii de expertiz??.

Ordonananta o regasiti publicata si pe site-ul CNAS. http://www.cnas.ro/legislatie/concedii-si-indemnizatii-medicale

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024