Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Permis de munca pentru straini


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce acte trebuie sa depiuna un strain pentru a obtine permis de munca in Romania?

Miruna Stan
 User  Miruna Stan
a intrebat la 13 Sep. 2011
SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2011
Conform art. 7 alin. 1 din OUG 56/2007, in vederea obtinerii autorizatiei de munca pentru lucratorii permanenti, angajatorul, persoana juridica din Romania ori o reprezentanta, sucursala sau filiala a unei persoane juridice cu sediul in strainatate, va depune la Oficiul Roman pentru Imigrari o cerere motivata privind necesitatea incadrarii in munca a strainului, insotita de urmatoarele documente:

- actul constitutiv al societatii comerciale sau, dupa caz, actul de infiintare a persoanei juridice, precum si certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului, in copie si in original;
- certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului, din care sa rezulte ca nu s-au operat cereri de inscriere de mentiuni referitoare la existenta unei hotarari judecatoresti definitive pentru savarsirea de infractiuni de catre asociatul unic sau, dupa caz, de asociati, in legatura cu activitatea pe care o desfasoara sau la declararea starii de faliment;
- scrisoarea prin care se atesta bonitatea angajatorului, eliberata de banca la care acesta are deschis contul;
- certificatul de atestare fiscala emis de administratia finantelor publice in a carei raza teritoriala angajatorul isi are sediul social, privind achitarea la zi a obligatiilor catre bugetul de stat;
- adeverinta eliberata de agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul, cu privire la forta de munca disponibila pentru locul de munca vacant comunicat de angajator potrivit dispozitiilor legale;
- fisa postului, organigrama cu precizarea functiilor ocupate si vacante;
- dovada publicarii anuntului pentru ocuparea postului vacant intr-un cotidian de larga circulatie;
- copia procesului-verbal intocmit in urma selectiei realizate pentru ocuparea posturilor vacante;
- curriculum vitae al strainului, care sa contina si declaratia pe propria raspundere a acestuia ca nu are antecedente penale, ca este apt din punct de vedere medical pentru a fi incadrat in munca si ca are cunostinte minime de limba romana;
- atestatul de recunoastere a studiilor necesare ocuparii functiei pentru care se solicita eliberarea autorizatiei de munca, eliberat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in conditiile prevazute de legislatia in domeniu, sau diploma de studii eliberata de institutii de invatamant acreditate in Romania;
- copiile documentelor care atesta pregatirea profesionala obtinuta in afara sistemului de invatamant sau, dupa caz, care atesta experienta profesionala, traduse si legalizate in conditiile legii;
- copia documentului de trecere a frontierei, valabil, al strainului si, dupa caz, copia permisului de sedere in Romania;
- doua fotografii tip 3/4 ale strainului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu adriana iancu G Stancu Ioana Popa George Andreescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2019
Am 40 de ani si 4 luni lucrate neintrerupt din care un an si trei luni armata si sunt activ si in prezent din care 16...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Nov. 2019 4 raspunsuri
Buna ziua , am citit pe avocatnet.ro ca s-ar fi publicat ieri in MO aceasta lege si nu am gasit-o pe net probabil fiind...[citeste mai mult]
Publicat la data 15 Nov. 2019 12 raspunsuri
Buna ziua, intrucat primul meu loc de munca a fost pe perioada determinata , intre anii 1985-1986 nu mai detin nici un...[citeste mai mult]
Publicat la data 15 Nov. 2019 1 raspuns
Buna ziua! Vreau sa stiu: cei ce au lucrat in grupa a II-a de muncapana la 01.04.2001 sunt considerati ca au lucrat in...[citeste mai mult]
Publicat la data 18 Nov. 2019 3 raspunsuri
Reiau, ma numesc Ion Elena nascuta in data de 23-09-1961. Am lucrat din data de 25-01-1980, pana la data de 01-10-1981,...[citeste mai mult]
Publicat la data 20 Nov. 2019 1 raspuns
Stiam ca , daca mai ai cateva luni pana la pensie ( indiferent ca e la limita sau anticipata ) poti incheia un contract...[citeste mai mult]
Publicat la data 15 Nov. 2019 2 raspunsuri