ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Probleme de incompatibilitate sau conflict de interese


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost membru al Cons. director al unui GAL si sunt functionar public de executie la o primarie .

Am demisionat din functia de membru Cons Director GAL , pot sa particip in Comisia de licitatie si in echipa de implementare(coordonator echipa de implementare) a unui proiect depus de primaria la care lucrez pentru obtinere a finantarii cand eram membru al Cons Director al GAL proiect care a obtinut finantare dupa ce am demisionat sau este incompatibilitate sau conflict de interese .

Adaugata in: Legislatia muncii
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 27 Mar. 2014
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Vasile
 User Vasile Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Feb. 2015
Cine poate sa-mi spuna: Sunt angajat ca Informatician la o scoala, pe jumatate de norma. Mi-am depus un dosar si as dori sa candidez pe un post de informatician la primarie, o norma intreaga.
As putea sa-mi pastrez si jumatatea de norma la scoala si sa lucrez si la primarie? Informaticienii sunt considerati tot functionari publici?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2014
Art. 94 - Legea 161/2003
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică dec?t cea ?n care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.
(2^1) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să reprezinte interesele statului ?n legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condiţiile rezultate din actele normative ?n vigoare;
b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;
c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.
(2^2) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate ?n cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată ?n cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.
(3) Funcţionarii publici care, ?n exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultantă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.
(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce priveşte efectuarea unor acte ?n legătură cu funcţia publică pe care o exercită.
(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2021
Buna ziua!Va prezint urmatoarea situatie:Barbat, 60 de ani, pensionar miliar la 55 de ani dupa 37 de ani de...[citeste mai mult]
Publicat la data 25 Iul. 2021 1 raspuns