ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


programarea concediului de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Potrivit art 148 alin1, efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea facanduse pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul viitor.
Societatea in care lucrez,printr-o hotarare a directoratului ,a luat hotararea ca 1/2 din concediu de odihna sa fie programat individual si 1/2 sa fie programat colectiv,sau mai bine zis,sa fie lasat la dispozitia societatii,iar atunci cand aceasta hotaraste,sa fim trimisi in concediu.
Fac mentiunea ca programarea colectiva,cu toate ca am trecut in anul 2014 nu exista,noi urmand sa fim anuntati cu o anumita perioada cand si cat vom intra in concediu.
Va rog mult sa-mi spuneti daca este legal ca concediul de odihna sa fie programat jumatate individual si jumatate colectiv ,avand in vedere ca este clar stipulat ,concediul se realizeaza in baza unei programari colective sau si ma repet,sau individuale?

Vasile Stoian
 User  Vasile Stoian
a intrebat la 03 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului vasile stoian la 03 Ian. 2014
Am inteles acest lucru din intrebarea initiala, dar tot nu este corect. Toata perioada de concediu se programeaza numai prin negociere individuala sau colectiva, niciodata nu se impune de catre angajator o anumita perioada fixa. Cel mult angajatorul poate propune ca in perioada verii sa se poata lua o bucata mai mare de concediu, in functie de nevoia de activitate interna, dar nu poate impune anumite date. Sindicatul sau reprezentantii ar trebui consultati in prealabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Stoian
 User Vasile Stoian
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Ian. 2014
Va multumesc pentru raspuns,dar as vrea sa mentionez,pentru ca am omis si am lasat loc de interpretare.
Jumatatea din prioada de concediu,cea care este programata printr-o programare individuala,se face respectand prevederile art 148 alin1,deci se face dupa o consultare cu salariatul,numai cealalta jumatate ,respectiv perioada programata colectiv nu este cunoscuta de salariati,ea urmand a fi anuntata pe parcursul anului,ca data de intrare in concediu si nr de zile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasile Stoian
 User Vasile Stoian
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Ian. 2014
va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2014
Nu. nu este legal. Perioada in care salariatul intra in concediu nu poate fi stabilita unilateral, ci prin negociere intre parti. Chiar daca programarea nu s-a facut inca, se poate face la inceputul anului in curs, dar datele nu pot fi impuse de angajator. Daca se intampla asa puteti depune o plangere la ITM pentru incalcarea legii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Radu Anton George Andreescu violeta Georgescu Viviana Serni alexei delimart