ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recuperare sumei stiipulate in contracte speciale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul in care un angajat care a semnat un contract de formare profesionala paraseste firma inainte de termenul stipulat si ca atare este obligat sa restituie angajatorului suma de bani stipulata in actul aditional, care este procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze pentru a recupera banii de la angajatul respectiv. Si ce se intampla atunci cand angajatul nu are nicio proprietate si nu are venit din care sa restituie banii? In cazul in care, dupa judecata, angajatul este obligat sa restituie banii dar nu are din ce, poate fi arestat sau sa execute zile de arest?

Multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
David Ana
 User  David Ana
a intrebat la 05 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mai. 2014
Art. 198 - Codul muncii republicat
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mai. 2014
Puteti incerca sa rezolvati problema si printr-un mediator. Plus, este important si din ce motiv pleaca, ce scrie in acel act aditional in raport cu acest lucru. Daca pleaca din propria initiativa atunci da, ar trebui sa plateasca suma corespunzatoare, asa ar trebui sa apara si in actul aditional in mod normal. Dar daca este vorba de o plecare din initiativa angajatorului atunci nu ar trebui sa fie bun de plata pentru ca decizia de incetare apartine angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2014
Nu are angajatorul nicio treaba cu proprietatile detinute de salariat, nu gireaza cu ele plata taxei pentru curs si in niciun caz nu intra in discutie intr-un astfel de caz. Se calculeaza suma de plata raportat la perioada ramasa din totalul celei trecute in actul aditional si se va transmite angajatului o instiintare de plata. Nu este nevoie sa ajungeti la arest, cred ca va duceti cam departe cu gandul. Nu este fapta penala, cu titlu de infractiune, este un litigiu de munca. Puteti depune actiune in instanta, asta da, dar la sectia Litigii de munca, in baza Codului muncii sa legii dialogului social. Dvs va duceti cu gandul spre penal, cam departe dupa parerea mea pentru ca nu isi are locul aici. Se pune practic in aplicare acel act aditional. De altfel inclusiv in contractul de munca apre precizat ca litigiile de munca se rezolva amiabil sau pin instanta abilitata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu adriana iancu Marius Ion Viviana Serni Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024