ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Referitor la vechimea in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un cadru didactic a desfasurat activitate in baza contractului de munca PE DURATA DETERMINATA in perioada 1 septembrie 2007-31 august 2008. Inainte de incetarea de drept a contractului de munca, pe data de 12 august 2008 a intrat in concediu crestere copil. Pe 31 august 2008 s-a mentionat in carnetul de munca incetat contract de munca. S-a mai angajat, tot in invatamant, la 1 septembrie 2012 si lucreaza si in prezent. Deci, practic, are lucrati pana la data de 1 septembie 2014 3 ani, deci ar fi 5% spor vechime.

Anagajata solicita ca perioada de dupa 1 septembrie 2008 pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, chiar daca nu avea niciun contract de munca cu niciun angajator, sa ii fie luata in considerare pentru calculul sporului de vechime, deci solicita acordarea unui spor de vechime de 10%.

Perioada incepand cu 1 septembrie 2008, cand teoretic se afla in INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL, se probeaza cu documente? La dosarul personal nu a adus nimic in acest sens.

Intrebarea este : ce perioade din cele enumerate mai sus se iau in calcul la acordarea sporului de vechime ? De ce spor trebuie legal sa beneficiaeze angajata ? 5% sau 10% ?

Alina Popescu
 User  Alina Popescu
a intrebat la 31 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2014
Legea 166/2012 privind acordarea de beneficii de asistenta sociala
22. La articolul IV, punctul 27 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "27. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 22. -
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art. 6, art. 9 alin. (4) si (5) constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) si art. 6 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."
Pentru perioada in care salariata a fost in concediu de crestere si ingrijire copil poate obtine o adeverinta de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.


Alte intrebari despre Legislatia muncii