ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Repausul saptamanal: unii fac exceptie??


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Conform art. 137 Codul Muncii repausul trebuie acordat saptamanal si consta in 2 zile libere consecutive, de obicei sambata si duminica;

Atunci de ce firmele mari comerciale tip Practiker, Dedeman, Baumax, care nu sunt alimentare pot avea program si sambata si duminica de la 10-22, cum le ofera acestia angajatilor sai cele 2 zile libere consecuvitve pe saptamana?sunt atatea schimburi si un numar suficient de mare de personal incat sa faca astfel programul ca fiecare sa aiba cele 2 zile libere consecutive saptamanale conform legii sau sunt alte legi si exceptii care se aplica in cazul lor?

Multumesc frumos!

Ramona Nora Chis
 User  Ramona Nora Chis
a intrebat la 07 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2011
In acest caz, conform aceluiasi articol din Codul Muncii, alin. 3, salariatii vor beneficia de un spor la salariu al carui cuantum se stabileste prin CCM sau CIM, in functie de caz.

Art.137
3 In situatia prevazuta la alin. 2 salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2011
Pentru magazinele mentionate de dvs se aplica Art. 137 alin 2 din Codul muncii referitor la acordarea zilelor de repaus sambata si duminica.

2 In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024