ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Retrogradare in perioada sarcinii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma unei decizii interne s-a anuntat desfiintarea departamentului de HR si administrativ - unde eram si eu, dar cert este ca s-au concediat 3 persoane restul au ramas pe posturi ca si inainte. Pe lista de persoane ce urmau a fi concediate ma aflam si eu, dar pana sa-mi dea ei preavizul eu am aflat ca sunt insarcinata si am anuntat institutia. Nemaiputand sa-si duca la capat planul, directoarea de HR m-a retrogradat de la post de analist recrutare la operator calculator, in acest sens nu am semnat nimic pt ca pana in prezent am fost in medical. Intrebarile ar fi:
1. Cum se poate ca in urma deciziei anuntate sa concedieze doar anumite persoane si restul sa ramana pe pozitii, inclusiv dna director hr & administrativ?
2. Este legal sa-mi desfiinteze postul doar pt ca sunt insarcinata si sa ma retorgradeze operator, fara sa fiu instiintata prin act aditional la contract sau alt document care sa demonstreze si acordul meu?

Ioana Pirvu
 User  Ioana Pirvu
a intrebat la 10 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mai. 2012
Postul poate fi desfiintat si in perioada in care sunteti insarcinata, poate fi un rezultat al reorganizarii judiciare. Insa retrogradarea nu poate fi facuta oricum si orice conditii. Ea poate fi dispusa in situatia unei cercetari disciplinare in urma careia sa se constate vinovatia salariatului si sa se dispunsa retreogradarea pentru o perioada maxima de 360 de zile, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a facut retrogradarea salariului. O alta situatie in care angajatorul ar putea modifica temporar functia salariatului este detasarea, insa cazurile sunt destul de rare si de obicei nu consta in retrogradare.

Modificarea permanent a functiei de incadrare trebuie sa aiba la baza un act aditional, mai concret acordul salariatului. In plus, modificarea unui element contractual - in cazul de fata a locului muncii, nu se poate face pe durata concediului medical, contractul fiind suspendat de drept in acest interval si deci odata cu el sunt suspendate toate termenele de modificare si drepturile salariale prevazute in contract.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024