ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire angajat din concediu de ingrijire copil 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata care trebuie sa revina din ingrijire copil 2ani, dar vreau sa o trimit in somaj. Cat trebuie sa o mai angajez legal pentru a putea beneficia de somaj.

Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Alina Tigan
 User  Alina Tigan
a intrebat la 04 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2012
Salariata in cauza poate beneficia de somaj si imediat. Dat fiind faptul ca revine din concediu crestere copil acordat pentru 2 ani, presupunerea mea este ca a nascut in 2010, caz in care nu se aplica prevederea referitoare la concedierea salariatei timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, concedierea putand fi dispusa oricand. Ca sa poata insa beneficia de somaj concedierea trebuie sa aiba la baza un motiv neimputabil salariatei, precum desfiintarea postului, nepotrivirea profesionala, incetare de drept. Perioada de concediu crestere copil ii permite sa intre in somaj, se asimileaza stagiului de cotizare.

Art. 22
1 Perioada ??n care o persoan?? beneficiaz?? de drepturile prev??zute la art. 2 alin. 1, respectiv la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 9 alin. 5 ??i 6 ??i art. 10 constituie perioad?? asimilat?? stagiului de cotizare ??n vederea stabilirii drepturilor de pensie ??n sistemul public ??i a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigur??rilor pentru ??omaj ??i stimularea ocup??rii for??ei de munc??, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024