ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariata insarcinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, am si eu o intrebare. Sunt insarcinata in 12 saptamani, iar angajatorul meu a primit instiintare acum 2 saptamani dar refuza sa declare, spunand ca o sa inchida firma si nu are rost sa mai faca demersurile necesare. Ce ar trebui sa fac? Am inteles ca am timp pana la 4 luni sa declar ca sunt insarcinata. Va rog sa ma indrumati. Multumesc frumos.

Adaugata in: Legislatia muncii
Mada Anca
 User  Mada Anca
a intrebat la 15 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Iul. 2013
Indiferent de intentiile lui viitoare, nu este scutit de obligatiile legale cat timp a fost instiintat in scris, asa cum este precizat in OUG 96/2003.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iul. 2013
Anuntarea angajatorului se face oricand, chiar si din primele saptamani odata ce aveti confirmarea medicului. Nu exista acel termen limita de care vornbiti, cel de 4 luni. Insa indiferent de intentiile angajatorului el este obligat sa anunte ITM in 10 zile de la instiintare, altfel risca sanctiuni. In mod cert nu respecta prevederile legii in acest caz. OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca este destul de explicita in acesata directie.

Art. 7
(1) ?n termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat ?n scris de către o salariată că se află ?n una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)?e), acesta are obligaţia să ?nştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază ?şi desfăşoară activitatea.


Art. 27
(1) ?ncălcarea următoarelor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează astfel:
a) ?ncălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 4, 5, 6, art. 7 alin. (1), art. 8, art. 12 alin. (1) şi (2), art. 17, 18 şi art. 26 alin. (1), cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei; (NOTA: amenzile s-ar incadra, deci, intre 2.500 si 5.000 de lei pentru aceste nereguli).
.................................
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor contravenţionale corespunzătoare se fac de către:
a) inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă pe a căror rază teritorială se află sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului şi, respectiv, de către personalul ?mputernicit al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru contravenţiile la dispoziţiile prevăzute la art. 6, art. 7 alin. (1), art. 8, 9, art. 12 alin. (3), art. 13, art. 17 alin. (1), art. 18, art. 19 alin. (1) şi (4), art. 20 alin. (2) şi (4), art. 21 alin. (1) şi (2) şi art. 26 alin. (1);

Lutati, asadar, legatura cu inspectoratul de munca la care este inregistrat angajatorul, si depuneti o sesizare cat mai curand.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024