ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarizare si schimbare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.
Sotul meu era incadrat pe postul de fochist la o scoala din anul 1991 si pana in 01.09.2011 cand acea scoala s-a comasat cu o alta scoala iar prima si-a piedut personalitatea juridica iar tot personalul a intrat sub jurisdictia a celei de-a doua, care fara nici o decizie scrisa, doar numai verbal i-a adus la cunostinta ca este schimbata incadrarea de pe postul de fochist unde avea toate specializarile si autorizatiile, pe postul de paznic unde nu are nici o specializare si mai mult decat atat a fost pus sa semneze un act aditional prin care i se aduce la cunostinta ca are salarul de incadrare de 582 RON, iar in mana ajungand sa ia 664 RON, fara nici o retinere.
Intrebarea este : S-a procedat corect la schimbarea incadrarii si daca salarul este corect avand in vedere salariul minim pe economie. Multumesc foarte mult.

Ilinca Petrescu
 User  Ilinca Petrescu
a intrebat la 07 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2012
Nu, procedura nu este corecta. Schimbarea de functie trebuia facuta printr-un act aditional sau un nou contract. Daca salariul de incadrare de 582 este cel brut si i se acorda pentru norma intreaga atunci nu este corect, salariul minim fiind de 700 lei pentru norma complet. Daca insa acela este salariul net, atunci este corect, cuntumul minim al salariului net fiind de 530 de lei. Insa sotul dumneavoastra ia o parte din bani, pana la 664 lei, la negru, acestia nefigurand in contract si neplatindu-se cotizatiile aferente sumei. Cel putin asa inteleg din relatarea dumneavoastra. Daca este asa, atunci in cazul unui control, daca se descopera ca incaseaza aceasta sume la negru, si sotul dumneavoastra poate fi amendat conform legii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Radu Anton adriana iancu Viviana Serni G Stancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024