ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Schimbare loc de muncă în timpul concediului prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua. Am două firme cu același domeniu de activitate. La prima firmă trebuie să suspendez activitatea, însă am o angajată însărcinată aflată în concediu prenatal. Pot să o transfer de pe o firmă pe alta (prin desfacerea contractului de muncă la prima firmă și angajarea ei din următoarea zi pe a doua firmă)?
Mulțumesc anticipat !

No. B.
 User  No. B.
a intrebat la 26 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
Nu este pur si simplu o schimbare a locului de munca in cazul de fata, ci a angajatorului, ceea ce presupune un nou contract de munca.

Nu aveti cum sa faceti acest lucru. Suspendarea activiatii firmei din propria initiativa nu va da dreptul legal sa concediati o angajata aflata in concediu de maternitate. Puteti suspenda activitatea, chiar daca ea este in prenatal, posibil ca dupa concediul de lauzie sa intre direct in CIC, caz in care i se va suspenda in continuare contractul. Numai in cazul falimentului, dizolvarii sau reorganizarii judiciare se poate dispune concedierea unei salaraite aflate in concediul de maternitate.

Art. 60 - Codul muncii republicat:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
d) pe durata concediului de maternitate;

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Puteti de asemenea sa ii propuneti o incetare cu acordul partilor, dupa finalizarea concediului de maternitate, si sa ii incheiati un CIM nou pe cea de-a doua firma, astfel incat sa aiba continuitate. Dar daca nu primit acordul ei, incetarea nu poate avea lor. Iar pe noul contract operati suspendarea pentru CIC, daca ea il va solicita.

Totodata, dupa finalizarea concediului de maternitate, puteti recurge la desfiintarea posului, dar inainte sa primiti cerera ei pentru CIC. Insa in cazul acesta este necesar un preaviz minim de 20 de zile lucratoare, pe parcursul careia ea va putea intra in CIC si se va ajunge la suspendarea lui, urmand ca salariata sa il finalizeze dupa terrminarea concediului.

Personal v-as recomanda sa incercati sa mergeti pe varianta cu acordul partilor, in speranta ca si angajat dvs va fi de acord cu modificarea discutata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Gratiela Petrescu Radu Anton Marius Ion adriana iancu alexei delimart