ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


se poate desfasura activitatea unei societati doar pe baza de contracte cu pfa?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
patronul unei societati de constructii doreste ca tot personalul tehnic de executie si cel administrativ sa isi scoata autorizatii de PFA si sa faca cu acestia contracte de colaborare.doar muncitorii sa ramana cu CIM.este legal ca echipele de muncitori care lucreaza pe santiere la diverse puncte de lucru sa fie supravegheate ,instruite ,coordonate de PFA .,nu e necesar ca firma sa aiba angajat cu CIM ,maistri si ingineri constructori?

Maria Damaschin
 User  Maria Damaschin
a intrebat la 21 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2014
Mai mult, nu este legal sa fortati salariatii sa isi deschida PFA daca ei nu vor acest lucru si sa transformati o munca de natura dependenta, a unui salariat, intr-una aparent independenta, desi ea poarta aceleasi caracteristici. Iar incetarea CIM trebuie sa aiba un temei legal si real.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2014
Activitatea prestata de un PFA trebuie sa aiba caracter ocazional, iar un responsabil de echipa, un manager sau sef de departament daca vreti, nu desfasoara activiate ocazionala si nici independenta, din contra. Din punctul meu de vedere nu este deloc corecta aceasta abordare, pentru acest tip de personal. Puteti contracta ca persoana independenta managerul interimar, exista acesta forma de lucru si se practica destul de frecvent. Este insa un angajament pe termen scurt. Iar activitatea lui nu trebuia sa fie una dependenta, din contract, si nici sa fie obligat sa mentina o colaborare pe termen lung dupa finalizarea proiectului. Se potriveste foarte bine pentru lucrari pe termen scurt acest tip de management.

Alte intrebari despre Legislatia muncii