ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se termina concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotia termina concediu prenatal si trebuie sa inceapa munca dar locul s-a ocupat. Patronul vrea sa o trimita la alt punct de lucru in alt sat, dar sotia nu este deacord pentru ca nu are cum face naveta, ce poate face? Este legal sa o trimita in alta parte de la locul unde a lucrat?

Adaugata in: Legislatia muncii
Vasile Patru
 User  Vasile Patru
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Oct. 2013
Concediul crestere copil si cel prenatal sunt diferite. Primul este acordat dupa perioada de lauzie si pana la 1, 2 sau 3 ani, depinde de caz si de optiune, iar al doilea este, exact asa cum ii spune si numele, acordat anterior (pre) nasterii.

Pe perioada concediului medical prenatal cat si a celui pentru crestere copil contractul de munca se suspenda iar salariatul poate fi inlocuit temporar prin incadrarea altei persoane pe perioada determinata. Insa conform legii, odata cu revnirea titularului de post, in cazul de fata sotia dvs, contractul suplinitorului inceteaza.

Ce face angajatorul ei nu este legal, cat timp vorbim de o schimbare permanenta a locului de munca asupra careia sotia dvs nu si-a dat acordul. Ea ar trebui sa isi poata relua activiatea pe postul pe care este incadrata. Dar daca este vorba de o delegare, insemnand modificarea temporara a locului de munca din initiativa angajatorului, ea nu poate refuza acest lucru decat daca are un motiv intemeiat (de exemplu interdictie medicala de a face naveta). Trebuie vazut si in ce conditii se face aceasta modificare.

Parerea mea ar fi ca ar trebui sa sesizati inspectorii ITM si sa le prezentati situatia pentru a nu lasa angajatorul sa recurga la abuzuri, daca sotia simte ca i se incalca drepturile legale.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024