ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mai am un an si cinci luni pana la indeplinirea conditiilor de iesire la pensie de drept nu indeplinesc conditiile de vechime pt. pensia anticipata partiala, iar o Soc. cu Raspundere Limitata SRL doreste sa ma angajeze pana la indeplinirea conditiilor de pensionare, cu conditia acordarii de catre AJOFM a cuantumului legal de 500 lei lunar conf. art 85 din legea somajului. Eu sunt in evidenta AJOFM, dar am iesit din plata din luna sept. 2011. AJOFM evita incheierea formelor legale cu SRL-ul in cauza. Ce pot face?

Valeriu Paduraru
 User  Valeriu Paduraru
a intrebat la 09 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2012
In opinia mea, cei de la ANOFM s-ar putea sa evite datorita prevederilor art. 85 alin. 5 din lege:

Art. 85
5 Angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care in termen de 3 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Daca peste luni iesiti la pensie de drept, pentru limita de varsta, atunci indepliniti si conditiile de pensionare anticipata partiala. Firma va poate angaja si fara primirea acelei sume, insa depinde numai cei de la firma. In momentul in care veti indeplini conditiile pentru pensionarea de drept contractul va trebui incetat asa cum prevede Codul Muncii, iar continuarea raportului de munca se va putea face prin incheierea unui contract de munca insa pe perioada determinata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024