ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termen de contestare decizie de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O decizie de concediere isi produce efectele de la data de08.01.2014 si a fost comunicata , adica trimisa prin posta si a ajuns in posesia fostului angajat in data de 13.01.2014. . Conform Codului Muncii , art. 268 contestarea se poate face in termen de 30 zile de la comunicare iar conform Legii Dialogului Social art. 211 contestarea se face 45 de zile de la comunicare . Si dumneavoastra ati mers pe ultima varianta in raspunsurile pe care le-ati mai dat , de 45 de zile . Astazi 21.02.2014 am consultata un avocat care spune ca in practica judecatoreasca se merge pe varianta de 30 de zile si ca e tardiva oa deschide o actiune in justitie pe aceasta tema. Ce se poate face ? va multumesc !

Adaugata in: Legislatia muncii
Constantin Burada
 User  Constantin Burada
a intrebat la 21 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Feb. 2014
O alta personalitate in domeniul juridic care pledeaza in favoarea acestui termen de 30 de zile, ca fiind unul ce trebuie luat in calcul in cazul acestui tip de decizie de incetare este prof. dr. Alexandru Ticlea - http://www.alexandruticlea.ro/articol.php?nr=art111
La punctul 6 de pe pagina respectiva este explicata utilizarea corecta a acestor termene, din perspectiva dumnealui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2014
Practica judiciara, din pacate nu este una unitara. Parte din avocati insa, asa cum am subliniat in cateva randuri desi am fost contestata, a ajuns la concluzia ca in decizia de acest tip ar trebui trecute ambele termene, cu temeiul legal corespunzator fiecarui termen, respectiv Codul muncii si Legea dialogului social. Astfel ca salariatul sa se poata raporta la termenul cel mai scurt, ca sa se asigure ca nu pierde aceste drept. Deciza de concediere disciplinara este putin diferita fata de alte decizii, iar Codul muncii are intaietate, fiind lege organica. De aceea acest termen nu ar trebui ignorat.

Ca sa vedeti ca opiniile nu sunt neaprat unitare in aceasta directie, dar ca acest termen de 30 de zile nu trebuie ignorat, pentru ca este un caz special prevazut in Codul muncii republicat:
http://www.juridice.ro/187092/termenul-de-contestare-a-deciziei-de-concediere-codul-muncii-sau-legea-nr-62-2011.html

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024