ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Transfer de post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Eu am doua locuri de munca; unul cu 8 ore iar la celalalt cu 4 ore. Sunt insarcinata in 3 luni iar de la locul de munca unde sunt incadrata cu 8 ore am primit o scrisoare prin care ma instiinteaza ca postul meu este tranferat la Bucuresti (eu fiind din Cluj) incepand cu data de 01.10.2012. Ma gandesc ca au "mutat" postul meu acolo deoarece au aflat ca sunt insarcinata.
As avea nevoie de un sfat, cum as putea sa procedez pentru ca acolo nu ma pot deplasa si as vrea sa se ia in considerare la indemnizatie cele doua venituri cumulate deoarece muncesc de 2 ani in ambele locuri de munca.
Este legal sa faca acest lucru?
Va multumesc mult.

Adaugata in: Legislatia muncii
Beatrice Egri
 User  Beatrice Egri
a intrebat la 06 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului beatrice egri la 07 Aug. 2012
Cealalta varianta, inteleg din ce spuneti dvs. ca varianta ar fi sa va transferati la Bucuresti, aceasta fiind deci alternativa oferita. Practic vi se ofera acelasi post dar in alta locatie. Depinde de dvs daca il acceptati sau nu.

Ambele venituri se vor lua in considerare pentru indemnizatie, insa intr-adevar veti resimiti la calculul indemnizatiei pierderea venitului provenit de la jobul de 8 ore. Nu veti putea primi somaj pentru ca sunteti incadrata in munca, in baza contractului cu 4 ore de care aminteati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Aug. 2012
Restrangerea activitatii duce la desfintari de posturi, este o procedura corecta si de asteptat in astfel de situatii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Aug. 2012
Postul se desfiinteaza din Cluj si se infiinteaza in Bucuresti sau se ocupa un post similar, vacant la Bucuresti. Este evident acest lucru, un post nu poate fi pur si simplu mutat in alt oras.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Angajatorul a procedat corect cu dumneavoastra In astfel de cazuri sunt trei posibilitati respectiv: acordul de acceptare a locului de munca propus de angajator, incetarea CIM cu acordul partilor sau demisie

In somaj nu poate sa va trimita pentru ca nu se desfiinteaza postuL si in plus oricum nu puteti beneficia de somaj fiind incadrata pe un alt post.Oricum veniturile pe care le realizati pana la incetarea activitatii, vor intra in calculul indemnizatiei pentru crestere copil - 12 luni anterioare nasterii copilului.E bine sa va luati si adeverinta de venit, caz in care nu acceptati postul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Beatrice Egri
 User Beatrice Egri
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Aug. 2012
Buna ziua,
Intr-adevar prin acea scrisoare pe care am primit-o din partea lor ma instiinteaza ca din cauza restrangerii activitatii din data de 30.09 postul meu nu va mai fi disponibil la Cluj ci doar la Bucuresti, solicitandu-mi astfel acordul scris pana la mijlocul lunii septembrie sa le dau raspuns daca sunt de acord cu acel post sau ma gandesc sa ma dea in somaj. Nu stiu exact care ar fi cealalta varianta atata timp cat postul meu, dupa aceasta data, nu va mai fi disponibil.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2012
Modificarea permanenta a locului de munca nu poate fi facuta fara acordul salariatului, respectiv prin semnarea unui act aditional la contractul de munca existent. O astfel de modificare poate fi facuta unilateral numai pe perioada determinata, din initiativa angajatorului fie din motive disciplinare (dispusa ca urmare a unei cercetari disciplinare), fie prin detasare sau pentru protectia salariatului in cazul unor riscuri posibile de accident. Daca nu se aplica niciuna dintre aceste situatii nu vi se poate modifica locul de munca fara acordul dvs. prin incheierea unui act aditional la contractul de munca. Este posibil ca aceasta modificare sa fie una discriminatorie, dar acest lucru ar trebui dovedit. Faceti o sesizare catre ITM pentru incalcarea drepturilor legale.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024