ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Un angajat poate munci doua norme pe luna?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As vrea sa stiu cate ore pot munci pe zi, respectiv pe luna (maxim),in urmatoarele situatii:
1. daca toate orele sunt pe proiecte europene
2. daca o norma intreaga (160 ore lunar) este pe proiecte UE si jumatate de norma la o companie de stat
3. daca este vorba de un functionar al unei primarii (unde lucreaza cu norma intreaga) dar doreste sa fie si expert pe proiect UE
4. daca expertul are norma intreaga la companie private si doreste sa mai aiba inca o norma pe proiect ue
Multumesc, CC

Cristina Cristea
 User  Cristina Cristea
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2014
Acum e clar, va multumesc. CC
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cristina Cristea la 22 Iul. 2014
Nu, nu trebie sa cumuleze 48 de ore pe saptamana, nu exista nicaieri prevazuta aceasta conditie pentru cumul de functii, reiau ca poate nu s-a inteles. Pentru un CIM un salariat poate avea o norma maxima de 40 de ore, trecuta in contract, si poate lucra 48 de ore pe saptamana cu tot cu orele suplimentare. Exista si exceptii de situatii in care se pot depasi aceste 48 de ore, prevazute de Codul muncii. Insa este vorba de un contract, si nu de cumularea mai multor contracte.

Nu exista sanctiune pentru persoane care au doua contracte de cate 8 ore de exemplu, la unitati diferite, sau chiar mai multe contracte. Pentru ca acest lucru este permis de lege.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2014
Multumesc. Deci chiar daca am 10 contracte de munca, ele vor cumula 48 ore/sapt. si orele de munca vor fi distribuite in 5 zile ale saptamanii pt ca 2 zile sa fie libere. Am inteles bine? Daca da, imi puteti spune care este sanctiunea in cazul persoanelor care au cumulate 80 ore/saptamana (in special pe proiecte ue)?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2014
Orice salariat cu CIM poate munci maxim 40 de ore pe saptamana, 48 cu tot cu orele suplimentare, cu 8 ore pe zi sau distribuire inegala a programului de lucru. Salariatii muncesc, potrivit Codului muncii, 5 zile pe saptamana cu 2 zile consecutive repaus saptamanal.

Salariatul poate realiza cumul de functii in conditiile art. 35 din codul muncii republicat, avand astfel doua norme diferite pe saptamana, in baza a doua contracte. Nu are nicio importanta ce norma aveti si unde, partiala sau intreaga. Insa in calitate de functionar public trebuie sa va asigurati ca aveti voie sa reliazati acest cumul de functii. Activitatea desfasurata in alta institutie nu trebuie sa aiba legatura cu cea prestata ca functionar public.

Art. 94 - Legea 161/2003
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică dec?t cea ?n care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) ?n cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) ?n cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului ?n care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, ?n condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) ?n cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori ?n alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public;
d) ?n calitate de membru al unui grup de interes economic.

(2^1) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2) lit. a) şi c), funcţionarul public care:
a) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să reprezinte interesele statului ?n legătură cu activităţile desfăşurate de operatorii economici cu capital ori patrimoniu integral sau majoritar de stat, ?n condiţiile rezultate din actele normative ?n vigoare;
b) este desemnat printr-un act administrativ, emis ?n condiţiile legii, să participe ?n calitate de reprezentant al autorităţii ori instituţiei publice ?n cadrul unor organisme sau organe colective de conducere constituite ?n temeiul actelor normative ?n vigoare;
c) exercită un mandat de reprezentare, pe baza desemnării de către o autoritate sau instituţie publică, ?n condiţiile expres prevăzute de actele normative ?n vigoare.

(2^2) Nu se află ?n situaţie de incompatibilitate, ?n sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din ?mprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate ?n cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată ?n cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.

(3) Funcţionarii publici care, ?n exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultantă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici.

(4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane ?n ceea ce priveşte efectuarea unor acte ?n legătură cu funcţia publică pe care o exercită.

(5) ?n situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b), la ?ncheierea mandatului demnitarului, funcţionarul public este re?ncadrat ?n funcţia publică deţinută sau ?ntr-o funcţie similară.

Alte intrebari despre Legislatia muncii