ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverintele de vechime sunt obligatorii a fi depuse la dosarul de pensionare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Despre mine, pe scurt:
- sunt nascut pe 23.12.1958; am facut armata la TR, 9luni, facultatea la zi, 5 ani, lucrez cu CM din 26.10.1983, si am acumulat 16 ani de lucru in conditii de gr. a-II-a;

De-alungul perioadei mele de munca, am ceva perioade scurte, lucrate la diverse firme, care la ora actuala nu mai exista, insa in Cartea de Munca sunt consemnate toate informatiile specifice corespunzatoare acestor perioade, pentru fiecare firma in parte: data angajarii, salariul, data incetarii contractului de munca si motivul.

In ceea ce ma priveste, conform celor 16 ani de gr, a-II-a, varsta standard de pensionare scade cu 5 ani si 4 luni, ceea ce inseamna ca la acest moment as fi eligibil de pensionare pentru limita de varsta.
Pentru acesti 16 ani, am adeverinte care sa ateste acest lucru.

As avea 2 intrebari, daca-mi ingaduiti:

1.- In vederea pensionarii pentru limita de varsta, la dosarul de pensionare trebuiesc prezentate adeverinte de vechime (?) care sa acopere intreaga perioada de activitate si cotizare?
Intreb, pentru ca la aceasta data, nu stiu de unde as putea obtine asemenea adeverinte, avand in vedere ca pentru o perioada cumulata de 2 ani si 3 luni, ar trebui sa obtin adeverinte de la 3 firme care, la aceasta ora, nu mai exista!

2.- Care sunt consecintele daca pentru acele perioade, cumuland un total de 2 ani si 3 luni, nu am sa pot prezenta adeverintele in cauza?


Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu respect,
Dragos


Dragos Anghel
 User  Dragos Anghel
a intrebat la 11 Feb. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Dragos Anghel la 12 Feb. 2020
Cu multa placere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos Anghel
 User Dragos Anghel
a raspuns userului georgeta ganea la 12 Feb. 2020
Va multumesc frumos pentru raspuns, doamna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2020
Dupa data de 01,04,2001, activitatea desfasurata de dumneavoastra este evidentiata in declaratiile individuale de datorare/plata a CAS care pana la data de 01.04.2011 s-au depus la casa de pernsii si ulterior acestei date la ANAF.Nu veti avea nevoie de adeverinte care sa ateste stagiul de cotizare.
La calculul pensiei se au in vedere inscrisurile din carnetul de munca pana la data de 01.04.2001 si eventual adeverinte cu sporuri permanente de care ati beneficiat si nu au fost consemnate in carnetul de munca si dupa aceasta data se folosesc informatiile din declaratiile individuale de plata a CAS,Pentru edificarea dvs. puteti solicita de la casa de pensie o adeverinta care evidentiaza veniturile care au constituit baza de calcul a CAS dupa data de 01,04.2001 la zi.Pentru cei 16 ani de munca beneficiati si de un stagiu suplimentar de 4 ani care se adauga stagiului de cotizare realizat

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024