ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la banii de pensie daca refuz decizia de pensionare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va multumesc pentru raspuns !
Decizia de pensionare este valabila de la data introducerii cererii si se anuleaza cu data intruducerii cererii de anulare ,deci o perioada este in vigoare , intrebarea este unde este reglementat faptul ca pentru aceasta perioada nu se primeste pensie?


Adaugata in: Pensii Drepturi banesti
Nicolae Vita
 User  Nicolae Vita
a intrebat la 15 Iul. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Iul. 2020
Daca dvs primiti banii de pensie incepand cu data inregistrarii cererii de pensionare si apoi dupa primirea banilor dvs anulati Decizia de pensionare, inseamna ca Decizia dvs de pensionare nu a existat niciodata, fapt pentru care anularea deciziei opereaza cu efect retroactiv, pentru trecut de la data emiterii si comunicarii sale - si in consecinta Casa de Pensii trebuie sa va oblige la restituirea banilor de pensie pe care vi i-a platit anterior, inainte de anularea Deciziei de pensionare.

Anularea deciziei de pensionare avand efect retroactiv, pentru trecut determina anularea, desfiintarea actelor subsecvente incheiate in baza ei, si anume anularea platii banilor de pensie catre dvs si obligarea dvs la restituirea lor catre Casa de Pensii.

De aceea, Casa de Pensii asteapta sa vada daca in acest termen de 30 de zile dvs solicitati anularea Deciziei de pensionare, deoarece daca dvs solicitati anularea si Decizia este anulata, atunci nici Casa de Pensii nu va mai poate plati banii de pensie ulterior, dupa anularea Deciziei de pensionare in baza unui act, a unei decizii anulate - si in consecinta nu trebuie sa va mai oblige la restituirea banilor de pensie din moment ce nu vi i-a platit.



Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024