ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am o nelamurire cu privire la calculul punctajului lunar de pensie.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, am lucrat 4 ani si 2 luni intre 2008 - 2012, la o regie autonoma de transport. Pe fluturasul de salariu, de exemplu, ar scrie cam asa: salariu regie - 745 lei, Spor S-D - 123 lei, Spor vechime - 180 lei, Total salariu brut - 1048 lei, din care CAS 9,5% - 100 lei. In cartea de munca salariul de incadrare este 720 lei si Spor vechime 25 % = 180 lei, brutul ar fi - 900 lei si CAS 9,5% - 85 lei. Nu stiu daca la calculul punctului lunar de pensie, Casa de Pensii calculeaza dupa lista nominala depusa de angajator odata cu virarea contributiilor la Bugetul de Stat si al Asigurarilor Sociale si daca in aceasta lista e trecut si venitul brut realizat lunar, dupa care s-a calculat cota CAS. Cred ca ei iau salariul de incadrare plus sporul de vechime din cartea de munca, dar beneficiaza de contributia CAS marita, in exemplul dat - 100 lei in loc de - 85 lei, pe cand pensionarului la calculul punctului lunar de pensie i se calculeaza la valoarea mai mica - 900 lei in exemplu. Eu nu stiu cum se face si vreau sa inteleg, deoarece intre cele doua situatii, lunar e o diferenta de 100-200 lei, iar daca am dreptate si venitul brut realizat lunar nu e luat in calcul pentru punctul lunar de pensie, atunci rezulta ca s-au incasat contributii sociale de stat pentru venituri excluse de la stabilirea punctului anual de pensie. Eu trebuie sa depun o contestatie pentru Dosarul de pensie si mi se pare ca aici nu e in regula, sau poate este si fac eu o confuzie intre ore in regie si salar in regie. Va rog sa ma luminati. Multumesc.

Janina-marilena Nicolau
 User  Janina-marilena Nicolau
a intrebat la 19 Sep. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Janina-marilena Nicolau
 User Janina-marilena Nicolau
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Sep. 2017
Va multumesc pentru raspuns, dar ce nu inteleg eu, e daca faptul ca am lucrat la Regia Autonoma de Transport si pe fluturasul de salariu scrie "salariu regie", aceasta se incadreaza conform Legii 263/2010 la cele care NU SUNT LUATE IN CALCUL = formele de retribuire in regie, intelegand prin aceasta ca la calculul punctului de pensie se ia in considerare salariul de incadrare din cartea de munca plus sporul de vechime, ceea ce (modest) am incercat sa explic in intrebarea adresata. (Iar calculul cotei CAS se aplica la total salariu brut realizat lunar...) Inainte de 01.01.2011 dupa ce se calculeaza, dupa Cartea de Munca? Eu vreau sa fiu sigura ca s-au calculat toate sumele corect si nu am gasit discutii decat despre salariul in acord, nu si despre regie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Sep. 2017
La calculul punctajului pentru pensie vi se ia venitul salarial total pentru care s-a calculat si retinut CAS, venit care se regaseste in declaratia individuala depausa de angajato la casa de asigurari sociale si dupa data de 01.01.2011 la ANAF.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024