ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculare pensie limita de varsta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt pensionat medical din anul 2005. Pentru ca activitatea mea este: 15 ani in viata civila si 10 ani (1,4 ani militar in termen, 3 ani scoala militara si 6 ani ofiter m.ap.n.) -prima decizie de pensie de invaliditate a fost 259 lei in anul 2005 ea neavand prinsi in calcul anii din armata. In 2010 am cerut cf. legii 263/2010 recalcularea si mi-a venit o noua decizie de 750 de lei fiind inclusi si anii de armata. Acum o luna de zile mi-am depus cerere de trecere de la pensia de invaliditate la pensia limita de varsta, indeplinind conditiile.
In asteptarea deciziei mi-am calculat eu cuantumul pensiei de batranete. Respectand toate criteriile de calcul ale pensiei de batranete-asa zic eu -mi-a iesit o pensie mult mai mica decat pensia de invaliditate (550 lei). Se poate ca pensia de batranete sa fie mai mica decat cea de invaliditate? Am gresit eu acum la calcul sau a gresit in 2010 Casa de Pensii la calcul si mi-a dat o pensie mai mare?
Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Pensii Calculare pensii
Florin Negoi
 User  Florin Negoi
a intrebat la 20 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Negoi
 User Florin Negoi
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Ian. 2013
VA multumesc mult si va doresc o seara buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului florin negoi la 20 Ian. 2013
V-am spus ca nu exclud aceasta posibilitate ca pesia la limita de varsta sa fie mai mica decvat cea de invaliditate. Parerea mea ar fi sa nu va faceti griji in plus .Este posibil ca din prelucrarea datelor personale sa iasa o pensie mai mica.Pensia de 750 lei pentru anii de stagiu de cotizare si stagiul potential care vi s-a acordat, dupa aprecierea mea este reala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Negoi
 User Florin Negoi
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Ian. 2013
Va multumesc mult. Am intrat acolo, la pensie si am simulat calcularea cuantumului pensiei de limita de varsta tinand cont de tot ce mi-ati spus. Cu toate acesta iese o pensie mai mica cu circa 200 lei si mi-e frica sa nu fi gresit casa de pensii acum trei ani cand mi-a calculat ultima data cuantumul pensiei de invaliditate si acum sa-mi ia banii inapoi. Care e parerea dumneavoastra pe acest aspect al problemei?
Multumesc inca o data.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2013
Sunt multe elemente de care sa tine seama la calculul pensiei. De exemplu. la calculul pensiei pentru limita de varsta intra si perioada in care ati beneficiat de pensia de invaliditate pentru ca este considerata perioada asimilata la pensie, Este pensia suplimentara, sporul de vechime pana la 01.04.1992 si dupa aceasta data, etc. Totusi , este posibil ca pensia la limita de varsta sa rezulte mai mica decat cea de invaliditate, motiv pentru care legiutorul a avut in vedere acest aspect sa nu diminueze pensia in astfel de cazuri.Pe site-ul LaPensie.com gasiti programul casei de pensie si puteti face o simulare
Art. 82 din Legea 2q63 din 2010
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizatia pentru insotitor prevazuta la art. 77 se mentine si pe durata acordarii pensiei pentru limita de varsta.
Oricum dumneavoastra ar trebui sa primiti o alta decizie de pensionare pentru trecerea la pensie pentru limita de varsta. Cererea dumneavoastra ajuta doar sa ia in atentie dosarul dumneaviastra.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024