ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calculul indicelui de corectie pentru pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
art.170 din legea 263/2010 spune ca indicele de corectie se calculeaza ca raport intre 43,3 % din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.
intrebare:.
1.Se refera la castigul salarial mediu brut pe tara sau castigul mediu brut realizat de persoana in cauza?
2. Anul precedent se refera la anul calendaristic precedent sau 12 luni inainte ca persoana sa depuna cererea de pensionare.?
De exemplu daca cererea de pensionare anticipata partial s-a depus in 05.06.2019,se va lua in calcul salarul mediu brut al meu din anul 2018 sau salarul mediu brut din perioada 01.06.2018-31.05.2019 ?
3. Valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data ,se refera la valoarea punctului de pensie la data depunerii cererii de pensionare anticipata?
4. am depus cerere de pensionare anticipata in 05.06.2019,iar decizia am primit-o cu data postei 20.08.2019.Nu am contestat-o ,dar NICI NU AM PUS-O IN APLICARE deoarece in termen de max 45 zile ,mai exact la 16.09.2019 am cerut pensie la limita de varsta.
Care indice de corectie se aplica?Cel de pe decizia de pensionare anticipata sau cel de pe decizia de pensionare la limita de varsta?Punctajul aferent indicelui de corectie va fi cel de de decizia de pensionare anticipata sau cel de pe decizia de pensionare la limita de varsta?
multumesc

Cora Asti
 User  Cora Asti
a intrebat la 17 Ian. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion George Andreescu alexei delimart G Stancu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024