ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care este corelarea intre anii cotizati si virsta de pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu anii de cotizare la pensie si varsta de pensionare. De exemplu eu am 42 de ani ,lucrez de la 18 ani ,si pana in momentul de fata am lucrat neintrerupt ,cu exceptia stagiului militar de 1 an.Deci stagiul de cotizare ar fi de 23-24 ani . stagiul de cotizare complet este de 35 ani,asta ar insemna in jurul varstei de 53-54 ani .Daca varsta de pensionare ar fi de 65 ani ,inseamna un stagiu de cotizare de 46-47 ani ? Doresc sa ma lamuriti daca indeplinesti stagiul complet de cotizare, se modifica si limita de virsta? Mentionez ca nu exista niciun fel de grupa in acest caz, efectiv nu sunt lamurit cu corelarea intre varsta de pensionare si anii de cotizare.Astept raspunsul dumneavoastra
MULTUMESC

Adaugata in: Pensii Stagiu cotizare
Florin Niculaie
 User  Florin Niculaie
a intrebat la 14 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2016
Da, este posibil ca la implinirea varstei de 65 de ani sa aveti stagiul de cotizare de 46-47 de ani.Aveti insa si posibilitatea ca dupa ce impliniti varsta de 60 de ani la un stagiu de cotizare efectiv realizat de 43 de ani fara armata, care este perioada asimilata la pensie potrivit articolului 49 din Legea 263 din 2010, sa puteti opta pentru pensie anticipata, fara penalizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2016
Potrivit art 53 1 din legea 263/2010, varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei.
Alin 2 prevede ca stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024