ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este stagiul de cotizare pentru pesia anticipata ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un salariat doreste pensionare anticipata/anticipata partial (cu 10 luni inainte de conditiile pt. limita de varsta, spre ex.). Depune dosarul la Casa de pensii si primeste Decizia de pensionare peste 3 luni. Abia la comunicarea deciziei de pensionare angajatorului, contractul de munca al acestuia inceteaza, deci salariatul a mai acumulat 3 luni de stagiu de cotizare. In decizia de pensionare se regaseste si cuantumul pensiei cuvenite. Intrebarea este, daca cele 3 luni lucrate pana la primirea deciziei de pensionare, se adauga la stagiul de cotizare in baza caruia a fost stabilita pensia? Adica, se recalculeaza cuantumul pensiei cu cele 3 luni lucrate dupa depunerea dosarului? Din oficiu ? Casa de pensii avand datele necesare - adica Decizia de incetare a contractului de munca al salariatului si declaratia angajatorului, sau la cererea pensionarului?
Multumim.

Artemiza Buculeu
 User  Artemiza Buculeu
a intrebat la 28 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2015
Numai beneficiarii pensiei pentru limita de varsta pot solicita recalcularea pensiei dupa realizarea fiecarui stagiu de cotizare de minimum 12 luni.
Stagiile de cotizare realizate dupa data acordarii drepturilor de pensie anticipata, in conditiile suspendarii platii acestora, se valorifia doar la momentul trecerii la pensia pentru limita de varsta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024