ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sint actele necesare pentru pensionare medicala dupa somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Dupa terminarea perioadei de somaj daca am o problema medicala care ar necesita pensionare medicala as vrea sa stiu ce acte mai sint necesare inafara de dosarul medical.Avind in vedere ca in cazul salariatilor se ajunge la pensionare medicala dupa epuizarea zilelor de concediu medical inclusiv a celor eliberate de comisie, in cazul de mai sus de ce este nevoie? Sint suficiente bilete de internare, scrisori medicale, retete?Multumesc

Adaugata in: Pensii Pensie medicala
Cristina Gradinaru
 User  Cristina Gradinaru
a intrebat la 20 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2016
In Romania, persoanele care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca au dreptul la pensie de invaliditate, urmand ca, la solicitarea acestora sa se efectueze expertiza medicala a capacitatii de munca. In acest sens, se depune o cerere la casele teritoriale de pensii, cererea fiind insotita de documente medicale care atesta faptul ca persoana care solicita expertizarea prezinta afectiuni cronice pentru care a urmat tratament recuperator.
Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie medicala asupra capacitatii de munca emisa de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca, iar avizarea incadrarii in grade de invaliditate se face de catre medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitatii de munca, dupa analizarea documentatiei medicale si examinarea clinica a bolnavului si numai daca se constata ca acesta are capacitatea de munca redusa cel putin la jumatate.
De la 1 aprilie 2013 pensia de invaliditate se acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024