ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


cat reprezinta in stagiu de cotizare perioada lucrata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cursul anului 2012, in timp ce aveam CIM la o unitate cu norma intreaga , am avut si un contract civil pe 6 luni , colaborare la o alta unitate , unde am lucrat o luna 22 zile lucratoare , iar in celelalte 5 luni cu cite 8 zile pe luna . Pentru aceasta perioada unitatea a virat cotizatia aferenta catre CJP pe baza de declaratia nominala de asigurare.
Va rog sa-mi spuneti aceasta perioada cat reprezinta in stagiul de cotizare - 6 luni sau numai 62 de zile cca. 3 luni ?

Adaugata in: Pensii
Laszlo Eva
 User  Laszlo Eva
a intrebat la 01 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Laszlo Eva la 02 Iul. 2014
Art. 31 din HG 257 DIN 2011
(1) In situatia persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II, III si V din lege, constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii perioadele pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale.
(2) In situatia persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. IV si alin. (2) din lege, constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii perioadele pentru care s-au datorat si platit contributii de asigurari sociale.
(3) In situatia persoanelor care beneficiaza de plati compensatorii, suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru care contributia de asigurari sociale se datoreaza la nivelul cotei contributiei individuale, stagiul de cotizare se determina prin aplicarea asupra perioadei de cotizare a raportului dintre cota de contributie individuala de asigurari sociale si cota de contributie de asigurari sociale aprobata pentru locurile de munca in conditii normale.

Art. 32
Perioadele necontributive prevazute la art. 49 din lege reprezinta perioade asimilate stagiului de cotizare.

Art. 33
Perioada pentru care se datoreaza contributie de asigurari sociale in sistemul public de pensii se inregistreaza in zile lucrate dintre cele lucratoare, corespunzatoare conditiilor de munca in care asiguratul isi desfasoara activitatea, sau, dupa caz, in zile lucratoare din numarul zilelor calendaristice, in cazul perioadelor de concedii medicale.

Art. 34
(1) Stagiul de cotizare se determina si se exprima in zile calendaristice.
(2) Modalitatea tehnica de transformare a zilelor lucratoare in zile calendaristice, in vederea determinarii stagiului de cotizare realizat, se face potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, denumita in continuare CNPP.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laszlo Eva
 User Laszlo Eva
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2014
Va multumesc pentru raspuns.


Asi dori sa stiu , la stabilirea stagiului de cotizare se ia ca baza de calcul nr. de zile lucrate in acea luna , care se cumuleaza pe luni si ani , sau nr. de luni si ani in care s-a cotizat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Beneiciati de stagiu de cotizare doar in baza contractului de munca.Numai veniturile obtinute se au in verdere la calculul pensiei, stagiile de cotizare nu se cumuleaza.

Alte intrebari despre Pensii