ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce se intampla daca s-a intarziat depunerea unui dosar de pensionare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Avem o angajata a scolii pe functia de supraveghetor de noapte(inv. special) , care a lucrat numai de noapte , de aprox. 10 ani .
Fiind nascuta la 16.01.1956 trebuia depus dosarul pentru limita de varsta in luna Mai 2016 conform Legii 263/2010"FEMEI". A omis depunerea dosarului, de asemenea angajata a adus in 31.10.2016 adeverinte de la alte unitati pe unde a mai lucrat. In prezent are o vechime in munca de 29 ani si 9 luni.
Intrebare:
1) Ce se intampla daca se dosarul de pensionare pentru limita de varsta , acum la data de 15.11.2016?
2) Daca adeverinta cu sporul de noapte, pe care trebuie sa le iau din statele de plata din arhiva scolii, pentru fiecare an si luna lucrata, deorece diferera sumele de la o luna la alta, SE POATE DEPUNE la dosarul de pensionare si ULTERIOR?

Maria Penzes
 User  Maria Penzes
a intrebat la 02 Nov. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ghiorghe Olaru
 User Ghiorghe Olaru (jurist, crisol srl bv)
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2016
Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 anexa 5 persoana nascuta in data de 16.01.1956 are dreptul la pensie pentru limita de varsa in mai 2016 , la varsta de 60 ani si 4 luni , si un stagiul de cotizare de 30 ani si 4 luni. Potrivit datelor furnizate de d-voastra persoana in cauza are stagiul de cotizare doar de 29 ani si 9 luni. Pentru a intruni conditiile de pensie la limita de varsta trebuie sa mai lucreze 3 luni .
Dosarul de pensie se poate depune oricand dupa intrunirea conditiilor de pensionare. Trebuie avuta in vedere prevederea art. 56 din Codul muncii : contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. In legatura cu adeverintele privind sporul de noapte se pot depun si ulterior , in situatia in care aceste sporuri nu sunt trecute in carnetul de munca .In carnetul de munca in anumite perioade a fost trecut doar salariul net si nu salariul brut.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2016
1.Nu se intampla nimic
2.Adeverinta cu sporul de noapte se completeaza numai pe perioadele l;ucrate inainte de 01.04.2001, dupa aceasta data sporul de noapte intra in venitul brut realizat pentru care s-a datorat/ platit CAS

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024