ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Completare stagiu cotizare si vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana fizica care o vechime in jmunca si stagiu de cotizare de 24 ani doreste completarea stagiului de cotizare prin contract de asigurare cu Casa de pensii.Va rog precizari daca este valabila OUG 94/2010 sau daca este un alt act normativ.Multumesc.

Adaugata in: Pensii Stagiu cotizare
Dorel Constantin Bujor
 User  Dorel Constantin Bujor
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2014
Contractul de asigurare va da drept doar la stagiu de cotizare pentru pensie nu reprezinta si vechime in munca pe periooada pentru care il incheiati
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2014

Da, puteti incheia contract de asigurare pentru o suma minima lunara de 804 lei pentru care se plateste CAS 31.3% CE REPREZINTA 252 LEI lunar.Suma pentru carte va putyeti asigura nu poate fi mai mare de 5*804 lei.CAS de plata se calculeaza la suma pentru care incheiati contyractul de asigurare.

art 6 din Legea 263 din 2010

(2) Se pot asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile prezentei legi, avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoana care doreste sa se asigure, respectiv sa isi completeze venitul asigurat. Art. 12
(1) Contractul de asigurare sociala prevazut la art. 6 alin. (2) se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii competenta, in functie de domiciliul sau resedinta persoanei.
(2) Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.

Art. 13
(1) Venitul asigurat inscris in declaratia individuala de asigurare sau in contractul de asigurare sociala poate fi modificat prin depunerea unei comunicari de modificare a declaratiei individuale de asigurare ori, dupa caz, prin incheierea unui act aditional la contractul de asigurare sociala.
(2) Declaratia individuala de asigurare si contractul de asigurare sociala constituie titluri de creanta si devin titluri executorii la data la care creanta bugetara este scadenta, conform legii.

;;;;
;;;

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024