ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Completare stagiu de cotizare pensie !


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt pensionat gradul 3 cu boala obisnuita si nu beneficiez de stagiul potential anual. Am vechime in munca de 29 de ani si 9 luni in varsta de 46 de ani. Am inteles ca pot plati la casa de pensii, facand un contract cu ei, completandu-mi stagiul de cotizare? Sau numai cand ajung in pragul pensiei pentru limita de varsta? Acum stiu ca stagiu complet este de 35 ani la barbati dupa Legea nr. 263/2010, eu fiind pensionat tot pe aceasta lege.

Cu respect.

Adaugata in: Pensii
Ovidiu George Iftene
 User  Ovidiu George Iftene
a intrebat la 28 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2013

Aveti posibilitatera sa lucrati cu program de 4 ore si sa cumulati pensia cu salariul si totodata va completati si stagiul de cotizare. Aveti si posibilitatea sa incheiati contract de asigurare cu casa de pensii chiar in prezent Venitul minim lunar pentru care va puteti asigura este de 35% din 2223 lei salariu mediu brut pe economie la care se plateste CAS ( individual+angajator)
Art. 134 din HG 257 DIN 2011
(1) Pensia poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.
;;;;
(5) La recalcularea pensiilor de invaliditate in conditiile alin. (1), stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii, se calculeaza punctajul mediu anual aferent stagiului/veniturilor adaugate potrivit legii, iar punctajul aferent stagiului potential se determina cu respectarea conditiilor si modalitatii de calcul de la ultima decizie de stabilire/modificare a drepturilor de pensie.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024