ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Coserea Dumitru 15-01-1954


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog frumos asi vrea sa stiu si eu daca mi se acorda grupa a doua de munca fiind angajat la Uzina Mecanica Plopeni in data de:01-07-1972 pana in data de:03-06-1979. Specific in data de:19-02-1974 pana in data de 12-06-1975 am efectuat stagiul militar. Va multumesc, astept raspunsul dumneavoastra.

Liviu Coserea
 User  Liviu Coserea
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 31 Ian. 2014
Va adresati cu o cerere la care anexati o copie dupa extrasul din carnetul de munca din care sa reiasa ca ati desfasurat activitatea la unitatea respectiva si daca activityastea pe care ati desfasurat-o s-a incadrat in grupa a IIa de munca va elibereaza adeverinta.Grupele de munca in baza ordinului 50 din 1990 si altele s-au acordat retroactiv din 1969.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Art. 126 din HG 257 DIN 2011
(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
(3) Prin detinatori legali de arhiva se intelege creatorii si detinatorii de documente, in sensul art. 4 din Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Adeverintele nevalorificate la stabilirea si/sau recalcularea pensiilor, intocmite si eliberate anterior intrarii in vigoare a Ordinului ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de ;;;
;;;
;;;

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024