ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum este corect sa operez in revisal o pensionare la limita de virsta ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
Va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema . Am o salariata care incepind cu data de 31.03.2014 solicita pensionarea la limita de virsta dar in acelasi timp solicita si faptul de a ramine in activitate pina la sosirea decizie de pensionare.

Intrebarea mea este: cum procedez - ii incetez CIM la data de 31.03.2014 si ii intocmesc un alt CIM pe durata determinata pina la sosirea deciziei ? sau merge in continuare in baza aceluias CIM ? In Revisal cum fac operatiunile ?
Va multumesc mult !

Adaugata in: Pensii
Paulina Carp
 User  Paulina Carp
a intrebat la 20 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului nicoleta-luiza ioan la 27 Mar. 2014
Doamna, aceste probleme sunt clar stabilte prin codul muncii.La limita de varsta nu stiu pe ce motive ar putea fi respins dosarul daca are stagiul minim de cotizare realizat.Eu spun ca persoanele care au drept la pensie pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul si ar fi nedrept sa piarda.De acum 5 ani s-au mai adus modificari la codul muncii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le stim si sa le aplicam
Nu cred ca cei de la casa de pensie au ingerinte in modul nostru de lucru si de aplicare a legii.Intr-adevar inceteaza CIMsi la data comunicarii deciziei de pensionare dar sunt stabilite clar situatiile respectiv linita de varsta cand se beneficiaza de reduceri de varsta pentru lucru in conditii de grupa de munca, deosebite, speciale, invaliditate si pensie anticipata si anticipata partiasla a se vedea art 56 al.1 lirerac.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paulina Carp
 User Paulina Carp
a raspuns userului nicoleta-luiza ioan la 27 Mar. 2014
multumesc tare mult de raspuns .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta-luiza Ioan
 User Nicoleta-luiza Ioan
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2014
Din punctul de vedere al Codului muncii CIM-ul trebuie incetat la momentul indeplinirii cumulative a conditiilor de pensionare prin decizie emisa de angajator catre salariat in termen de 5 zile lucratoare.
Din punctul de vedere al Casei de pensii...in momentul cand se emite decizia de pensionare.
Asadar cele doua institutii se bat cap in cap. Ce faceti daca ii incetati activitatea si are respins la dosar? De unde stiti pentru ce perioada sa-i faceti alt contract?
Sfatul meu este sa asteptati sa-i vina decizia de la Casa de pensii si apoi sa-i incetati contractul. Daca vrea sa mai lucreze ii faceti un nou contract. Eu asa procedez de 5 ani si nu am avut nici o problema.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
Contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor de pensionare la limita de varsta art 56 al.1 litera c.Salariatii nu au obligatia sa faca cerere de pensionare la angajator doar sa faca cerere de iesire la pensie, document care face parte din dosarul de iesire la pensie.Mentinerea in activitate dupa data indeplinirii conditiilor de pensie se face pe baza unui alt contract de munca incheiat pe perioada determinata de timp de cel mult 36 luni art 83 litera g si art 84 din codul muncii.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024