ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se procedeaza in cazul in care sotia mea se pensioneaza.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotia mea a depus actele in vederea pensionarii la termen. Am vrea sa stim cum se procedeaza ca sa ramana in continuare asistentul personal al fiicei mele ce are un handicap de gr. 1. Unde ne vine decizia si cum procedam, la cine trebuie sa ne adresam pentru asta. multumesc.

Adaugata in: Pensii
Constantin Preda
 User  Constantin Preda
a intrebat la 20 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2014
Sa inteleg ca este vorba de pensionare pentru limita de varsta. Daca sotia dvs a indeplinit conditiile necesare (varsta si stagiu) si detine statutul de asistent personal prin contract individual de munca, acesta ar trebui sa inceteze de drept la data la care sotia dvs a indeplinit conditiile cf. Codului muncii republicat, art. 56 (1) lit. c). Daca este vorba de alt tip de pensionare incetare are loc la data comunicarii deciziei, in baza aceluiasi articol.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Continuarea raportului de munca pe aceata pozitie va putea avea loc prin semnarea unu nou contract de munca, pe perioada determinata sau nedeterminata, in conditiile in care pensionarea este una care sa ii permita cumul (pentru limita de varsta sau grad invaliditate III).

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024