ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul pensie cu salariul de functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Potrivit dispozițiilor art. 6 alin. (1) pct. I lit. b) din Legea nr. 263/2010, īn sistemul public de pensii sunt asigurați obligatoriu, prin efectul legii, funcționarii publici.
Īn conformitate cu prevederile art. 118 alin. (1) din Legea nr. 263/2010, īn sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activităţi dependente, aşa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vārstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, īncadraţi īn gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
e) pensionarii care realizează venituri īn calitate de consilieri locali sau judeţeni.

Conform alin (3) din legii 188/1999 modificata si completata cu legea 156/2018 pe baza unei cereri formulate cu 2 luni īnainte de data īndeplinirii cumulative a condițiilor de vārstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut īn funcția publică deținută maximum 3 ani peste vārsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

Luand in consideratie articolele precizate mai sus un functionar public care a implinit varsta standard de pensionare si careia i s-a aprobat cererea de mentinere in functia publica poate depune dosarul de pensionare pentru limita de varsta ( poate cumula pensia cu salariul ) ?


Riveica Bazdragan
 User  Riveica Bazdragan
a intrebat la 30 Ian. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024