ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

despre pensii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am iesit la pensie la limita de varsta anticipat si anul trecut am terminat penalizarea, am intrebat la casa de pensii cand sunt repusa in drepturile ce mi se cuvin si mi-au spus ca trebuie sa treaca un an si jumatate si abia atunci voi primi diferentele si nu voi mai fi penalizata.

Adaugata in: Pensii
Eugeniu Dragotoiu
 User  Eugeniu Dragotoiu
a intrebat la 02 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
Art. 67 din legea 263 din 2010
1 La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. 4 si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.
2 Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. 1, se face din oficiu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
Dumneavoastra ati iesit la pensie anticipata partiala, data fiind aplicarea penalizarii. Nu exista pensionare anticipata pentru limita de varsta. Odata cu implinirea varstei standard de pensionare si a stagiului minim de cotizare se acorda pensia pentru limita de varsta. Pensia anticipata se acorda atunci cand nu indepliniti conditiile pentru pensionare limita de varsta, dar le indepliniti pe cele pentru pensionare anticipata. Probabil inca nu ati implinit varsta pentru pensionarrea pentru limita de varsta daca v-au spus ca mai aveti un an si jumatate pana la eliminarea penalizarii.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024