ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul de venit suplimentar in cazul pensionarii partial anticipate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am primit cu doua saptamani in urma decizia de pensionare anticipata partial, nu ma satisface calculul sumei si as dori sa aflu urmatoarele:
1. Daca pot ramane angajat la o firma cu capital privat si in ce conditii (in situatia in care doresc sa raman si pensionar); am auzit zvonuri ca s-ar fi eliminat limitele de venit ce pot fi obtinute ca si angajat in domeniul privat in conditiile pensionarii anticipate.
2. In cazul in care nu pot deveni salariat cu drepturi depline, sunt alte variante care sa ma ajute sa-mi maresc venitul (ex. PFA, II, IF etc.)?
3. Ce trebuie sa fac efectiv daca renunt la statutul de pensionar anticipat partial si voi ramane sa lucrez in continuare la locul de munca din prezent?

Multumesc.

Vladimir Ieremeiov
 User  Vladimir Ieremeiov
a intrebat la 08 Mar. 2022
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Mar. 2022
1.Nu se cumuleaza veniturile din pensie anticipata partial cu venituri salariale indiferent unde lucrati. Puteti ramane in activitate in continuare fara sa valorificati decizia de pensie. Pensia anticipata partiala se acorda numai dupa ce prezentati la casa de pensie o adeverinta din care sa reiasa ca v-a incetat CIM.
2.Plata pensiei anticipate partial se cumuleaza cu alte venituri in conditiile in care valoarea acestora este de cel mult 4 ori valoarea salariului mediu brut pe tara din anul calendartistic
3.Aveti posibilitatea sa cereti anularea deciziei de pensionare in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare sau sa ramaneti in activitate fara sa anuntati angajatorul despre decizia de pensionare,Perioada lucrata insa de la data pensionarii pana doriti sa intrati in drepturi de pensie se va valorifica numai la iesirea la pensie pentru limita de varsta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024