ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi consilier cabinet deputat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt pensionar pe caz de boala gr.III si am fost incadrat la cabinet parlamentar -consilier deputat,incepanad cu anul 2012,luna decembrie,cu conventie civila(4 orezi ).
Va rog sa-mi spuneti daca perioada lucrata se adauga la contributia la pensie si daca da ,ce acte sa solicit de la Parlament pentru a le depune la CJP?
Multumesc!

Marieta Jitaru
 User  Marieta Jitaru
a intrebat la 16 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Mai. 2015
Pensia de invaliditate nu se recalculeaza, pe baza unor stagii realizate intre timp. Numai cea pentru limita de varsta poate fi recalculata.

Exista acte normative speciale care permit inca incadrarea cu conventie civila, in anumite sectoare de activitate. Se aplica si in cazul birourilor parlamentare unde incadrarea este posibila prin CIM sau conventie civila, conform legii. Deci incadrarea domnului este perfect legala.

Art. 38 - Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata
(9) Angajarea personalului birourilor parlamentare ale deputatilor si senatorilor se face prin incheierea unui contract de munca sau a unei conventii civile, ambele pe durata determinata. In cazul angajarii pe baza unui contract de munca, incadrarea salariatilor se face la propunerea deputatului sau a senatorului in cauza, iar in cazul conventiei civile, aceasta se incheie intre deputatul sau senatorul in cauza si persoana fizica.

Impozitarea si plata contriburiilor se fac conform Codului fiscal.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Mai. 2015
Conventiile civile nu mai sunt de la aplicarea noului cod al muncii care a intrat in vigoate la data de 01.03.2003.Daca sunteti insa angajata cu jumatate de norma pe baza de contrtact individual de munca stagiul realizat in calitate de salariat se valorifica la recalnularea pensiei cand indepliniti varsta standard de pensionare.Dumneavoastra in acest caz nu aveti vreo obligatie de a prezenta o adeverinta la casa de pensie.Informatiile se regasesc in decalaratia 112 privind stagiul de cotizarte si venitul pentru care ati platit CAS.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024