ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie handicap necuvenita.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mama mea are varsta de 83 de ani si o pensie de 420 lei . In anul 2009 in urma unui accident vascular cerebral a obtinut un certificat de handicap gradul 1 cu insotitor. La sfarsitul anului 2009 cand ne-am prezentat la comisie, i-a anulat certificatul de handicap motivand ca aceasta boala a fost scoasa din nomenlator si nu mai are dreptul la indemnizatie . Am facut contestatie dar raspunsul a fost acelasi. Din pacate mama mea este in aceeasi situatie si acum ,dar prblema este ca acum in luna iulie 2014 am primit din telefon de la Directia de Asistenta Sociala sa ma prezint la ei pentru ca trebuie sa restitui 300 lei , suma pe care am primito necuvenit in luna decembrie 2009. M-am prezentat la ei in numele mamei si cumva m-au amenintat, ca daca nu semnez un angajament de plata ma vor da in judecata si voi plati si executor judecatoresc. Dupa ce am semnat acest angajament la doua zile m-am prezentat din nou la ei sa retrag acel angajament si nu au fost de acord. Va rog din suflet sa imi spuneti daca este corect si legal sa ceara acei bani dupa 5 ani, daca exista un termen de prescriptie, si ce sa fac ca sa retrag acel angajament. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alexandra Negoescu
 User  Alexandra Negoescu
a intrebat la 07 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
Institutia poate solicita restituirea sumelor incasate necuvenit din partea statului, chiar si acum. Nu este datorie fiscala ca sa se puna problema prescrierii ei, ci o suma primita contrar legii. Daca ati semnat acel angajament de plata nu aveti incotro decat sa platiti sau sa mergeti in instanta la cererea lor.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024