ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La ce varsta trebuie sa iasa la pensie ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotul meu a fost angajat in luna iulie 1975 pana in august 1983 in grupa a doua de munca ,din care se scade armata de 1 an si 4 luni .Din 1983 pana in 2000 luna aprilie a lucrat in grupa 3 de munca , apoi din mai 2000 pana in prezent in grupa intai de munca .Este nascut in noiembrie 1957.Unitatea unde lucreaza in prezent se inchide ,as vrea sa stiu cand are dreptu de a iesii la penie ?/
Recapitulez .38 de ani si 3 luni cotizati ,Intai 6 ani si 8 luni grupa a doua ,apoi 17 ani grupa a treia din nou 4 ani grupa a doua si 10 ani grupa intai .
Va multumesc anticipat .

Zaharia Mariana
 User  Zaharia Mariana
a intrebat la 12 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zaharia Mariana
 User Zaharia Mariana
a raspuns userului adriana iancu la 15 Feb. 2015
Cred ca o iau razna ,doamna Adriana Iancu ,am fost cu actele si adeverintele la casa de pensii si mi s a spus ca poate iesii la pensie in noiembrie 2015 ,deoarece are 10 ani grupa speciala din 2004 pana in 2015 luna februarie ,si 10 ani conditii deosebite 6 ani si 5 luni atestati cu adeverinte si 4 ani si 7 luni din 2000 pana in 2004 ,Va rog se mi ziceti conform carei legislatii mi s a spus acest lucru .Unitatea unde lucreaza doreste sa l disponibilizeze de comun acord , in luna martie urmand ca in luna noiembrie 2015 sa bage dosarul de penie .Doresc sa aflu daca raspunsurile primite sant conform legislatie in vigoare unice in aceasta tara .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2015
Eu v-am dat un singur raspuns conform datelor furnizate de dumneavoastra dar si legislatiei in vigoare. Totusi dati-mi voie sa ma repet : incepand cudata de 1 aprilie 2001, data la care a intrat in vigoare Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, actele normative care au reglementat incadrarea in grupele I si a II-a de munca au fost abrogate. Dupa aceasta data nu mai exista baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zaharia Mariana
 User Zaharia Mariana
a raspuns userului adriana iancu la 13 Feb. 2015
Grupa a doua conditii deosebite (acoperite nominal cu adeverinta )6 ani 5 luni si 11 zile,apoi 4 ani 7 luni si 7 zile conditii deosebite ,la unitatea unde lucreaza si in prezent, si 10 ani si 2 luni conditii speciale .Cotizati peste 38 de ani .Va rog sa mai verificati odata datele trimise ,pentru ca am raspunsuri diferite la aceeasi ibtrebare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2015
La data intrarii in vigoare a Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, respectiv 1 aprilie 2001, actele normative care au reglementat incadrarea in grupele I si a II-a de munca au fost abrogate.
Incepand cudata de 1 aprilie 2001, data la care a intrat in vigoare Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale actele normative care au reglementat incadrarea in grupele I si a II-a de munca au fost abrogate.
Dupa aceasta data nu mai exista o baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca, iar eliberarea adeverintelor privind atestarea faptului ca, in anumite perioade anterioare datei de 01 aprilie 2001, o persoana si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, se face numai daca nominalizarea persoanei s-a facut anterior acestei date si numai pe baza documentelor intocmite la timpul respectiv, care pot fi verificabile si sunt in evidenta angajatorilor acestor persoane sau detinatorilor de arhive.
Activitatea in grupa a III-a de munca nu aduce niciun beneficiu, este echivalentul conditiilor normale de munca.
Conform datelor furnizate sotul dumneavoastra poate iesi la pensie la varsta de 62 de ani si 6 luni , in mai 2020.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024