ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

lamurire recalculare pensie invaliditate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


in anul 2005 am iesit la pensie invaliditate grad 3. in anul 2009 am fost trecut in grad 2 de invaliditate. in anul 2012 am fost trecut din nou la gradul 3 de invaliditate. in ultima decizie s-a folosit ca stagiul complt de cotizare necesar stabilirii punctajului mediu anual, stagiul nou , din legea 263/2010, nu stagiul anterior aparitiei legii . am citit cu atentie art 173 din l 263 /2010 si art 132 di hg. 257/2010 .
stagiul potential e corect sa dispara , nu am ce comenta dar aceste articole fac clar trimiterea in trecut. data inscrieii la pensie nu e una singura , pot fi inscris la pensie de mai multe ori/?

Adaugata in: Pensii
Radu Sgavirdia
 User  Radu Sgavirdia
a intrebat la 12 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Radu Sgavirdia
 User Radu Sgavirdia
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Iul. 2014
v-am rugat sa mi spuneti baza legala ca fiecare revizuire a capacitatii de munca inseamna o noua iesire la pensie . fals cred eu
nu ati citit art 173 di lege?fraza cu pastrarea conditiilor existente la data deciziei initiale? ce spune ne timite la prima decizie daca ar fi o noua iesire la pensie nu ar avea treaba cu decizia initiala.
si doi : eu intreb de stagiul complet de cotizare (vedeti prima intrebare) care se foloseste la stabilirea punctajului mediu anual . iar dvs imi raspundeti de stagiul potential. ala stiu ca dispare , dar in baza prevederilor art 76 alin. 2 , nu fiindca ar fi o noua inscriere la pensie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2014
Stagiul potential se acorda numai in cazul pensiei de invaliditate de gradul I si II in situatia in care stagiul realizat este mai mic decat cel complet de cotizare calculat in functie de luna si anul de nasere.Daca la ultima pensionare prin valorificarea stagiilor de cotizare inclusiv pentru perioadele in care ati fost in invaliditate aveti stagiul complet nu se mai beneficiaza de stagiu potential cu atat mai mult ca sunteti in gradul III pentru ca la acest tip de pensie stagiu potential se acorda numai pentru accidente de munca si boli profesionale.Din ce spuneti dvs. aveti mai multye iesiri la pensie, mai multe decizii de pensionare in functie de incvadrare in invalșiditate in urma revizuirii medicale.DA, fiecare decizie inseamna o alta pensiei ausa la zi cu tot ce s-a intamplast in dosarul dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Radu Sgavirdia
 User Radu Sgavirdia
a raspuns userului georgeta ganea la 14 Iul. 2014
DAR NU S-AU VALORIFICAT PEROADELE ANTERIOARE. PUNCTAJUL TOTAL E LA FEL. DOAR CA S- IMPARTIT LA STAGIUL NOU DE COTIZARE. ATUNCI CE ROST MAI ARE ART 173? (1) ?n cazul modificării numărului de urmaşi după intrarea ?n vigoare a prezentei legi, pentru o pensie stabilită pe baza legislaţiei anterioare, pensia de urmaş cuvenită soţului supravieţuitor se recalculează potrivit prezentei legi, cu păstrarea condiţiilor existente la data deciziei iniţiale.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n cazul pensiilor de invaliditate stabilite pe baza legislaţiei anterioare, la modificarea ?ncadrării ?ntr-un alt grad de invaliditate.
CE INSEAMNA CU PASTREREA CONDITIILOR EXISTENTE LA DATA DECIZIEI INITIALE? NU INSEAMNA CA TREBUIE PASTRAT STAGIUL DE COTIZARE DE LA DECIZIA DIN 2005? STAGIUL DE COTIZARE FIIND CONDITIE ESENTIALA A EXISTENTEI SI CALCULARII UNEI PENSII?
SI VE ROG LA RASPUNSUL DVS , NU AMI INDICATI SI BAZA LEGALA ? VA MULTUMESC MULT. SPUNETI MI PAREAREA DVS DESPRE ART 173 DIN L263
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Iul. 2014
La fiecare trecere de la o invaliditate la alta practic se ajunge la alta pensie prin valorificarea perioadelor anterioare de invalidicate ca perioade asimilate la calculul pensiei..S-a procedat corect.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024