ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pe cine sa chem in garantie, Spitalul sau Ministerul Sanatatii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Imi cer scuze pentru prezentarea scurta a cauzei. Din 1988 - 2005, munca la Spital s-a desfasurat in compartimentul spalatorie, ca spalatoreasa, iar din 2005 - 2010 la C.P.U. ca infirmiera. In carnetul de munca in toata perioada aceasta s-au acordat sporuri de conditi deosebite si spor de pericol conform H.G.281/1993, Ordinul 125/1990, legea 3171991,O.U.G. 115/2004, O.U.G. 23/2006,O.G. 17/2008, Ordinul 721/2005, dar nu s-a acordat gr. a II-a de munca. Iar Casa de Pensii, in anul 2010, cand am introdus dosarul din calcul mi s-a luat cei 15% pe legea austeritatii. Din 1400 lei net, am iesit cu o pensie de 504 lei, la limita de varsta cu o vechime de 27 de ani, lucrand in conditiile mentionate mai sus, ture de noapte, sambata , duminica. Iar pentru perioada de 8 ani, 1980-1988, am lucrat unde arhiva s-a inundat si nu mai exista posibilitatea de a face dovada, in urma careia am primit o adeverinta in acest sens, 2 martori la notariat stiind de acest lucru, inclusiv directorul institutiei, mi-a eliberat inca o adeverinta ca ma cunoaste , stie ca am lucrat dar nu poate sa imi elibereze o adeverinta cu perioada lucrata, intrucat nu mai exista dovada. Si acest lucru, l-am introdus in contestatia respectiva,intrucat am intrat in posesia adeverintelor in momentul pensionarii. Pentru acestea, parat este Casa de Pensii si Spitalul dar doresc chemat in garantie spitalul sau Ministerul Sanattii. Sau pe cine sa chem in garantie? Daca pierd procesul pentru ca nu mi se mai poate acorda adeverinta cu grupa a II-a de munca , chiar daca s-a lucrat in conditii nocive, dar incadrarea mi-a facut-o pe grupa a III-a, nestiind decat la pensionare, unde asteptatm adeverinta, cine sa ma despagubeasca?

Adaugata in: Pensii
Valentina Ghica
 User  Valentina Ghica
a intrebat la 19 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2012
Eu v-as recomanda sa luati legatura cu un avocat care sa va sfatuiasca in privinta acestei persoane prezente drept garantie, presupun ca este vorba de un martor.

Instanta este oricum cea care poate decide ce despagubiri se vor plati si de catre cine.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024