ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensia de invaliditate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna Ziua!
Avem un angajat de doi ani la firma. In timp s-a imbolnavit si beneficiaza de concediu medical din luna februarie. Timp de sapte luni de zile a beneficiat de concediu medical cu cod de indemnizatie 14 Neoplazii, SIDA. In tot acest timp a avut o intrerupere de concediu de o saptamana in luna iunie din cauza ca nu a mers sa fie prelungita concediul medical. Firma plateste salariul. Pana cand trebuie sa plateasca salariul? Cand va beneficia de pensia de invaliditate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Adaugata in: Pensii
Zagon Goldex
 User  Zagon Goldex
a intrebat la 20 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Salariatul cu o astfel de afectiune are dreptul la concediu medical de un an cu posibilitatea de a fi prelungit cu inca 6 luni. Angajatorul are obligatia de a plati indemnizatia medicala pana la finalizarea concedilui de incapactiate temporara, dar isi poate recupera banii de la Casa de Sanatate, depunand o solicitare in termen de 90 de zile de la data la care salariatul avea dreptul la indemnizatie. Legal insa este obligat sa asigure plata indemnizatiei.

Pensionarea de invliditate se face la cererea salariatului si nu din oficiu, si daca in baza unei evaluari a Comisiei medicale a casei de pensii, se va recomanda pensionarea lui. Altfel nu este obligatoriu sa apara aceasta pensionare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024