ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Dar daca ar fi sa-si plateasca cei 2 ani, ar putea iesi la pensie? Cat ar fi daca si i-ar plati?

Adaugata in: Pensii
Cristina Tanase
 User  Cristina Tanase
a intrebat la 16 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Ian. 2013
Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţii cu contract de asigurare o constituie venitul lunar asigurat, ?nscris ?n contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin dec?t suma reprezent?nd 35% din c?ştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia.

Deci venitul minim lunar este de 741 lei l
Contributia lunara ar fi 741*31,3=232 lei
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2013
Legea 263 din 2010
Da, se poate asigura .Cuantumul minim pentru care se poate asigura este de 741 lei lunar,.
Art 6 (2) Se pot asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile prezentei legi, avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoana care doreste sa se asigure, respectiv sa isi completeze venitul asigurat.
Art. 12
(1) Contractul de asigurare sociala prevazut la art. 6 alin. (2) se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii competenta, in functie de domiciliul sau resedinta persoanei.
(2) Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.

Art. 13
(1) Venitul asigurat inscris in declaratia individuala de asigurare sau in contractul de asigurare sociala poate fi modificat prin depunerea unei comunicari de modificare a declaratiei individuale de asigurare ori, dupa caz, prin incheierea unui act aditional la contractul de asigurare sociala.
(2) Declaratia individuala de asigurare si contractul de asigurare sociala constituie titluri de creanta si devin titluri executorii la data la care creanta bugetara este scadenta, conform legii.
Din cate stiu suma minima pentru care se face asigurartea pentru un an este de 4 ori salariu mediu brut pe economie 2117 lei. Dar cand incheiati contractul dumneavoastra stabiliti suma pentru care va asigurati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2013
Puteti incerca, ar trebui platita insa contributia integral pentru ultimii doi ani, de 31.3%. Ar trebui sa incheiati contract cu Casa de Pensii ca sa platiti cei doi ani.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024